left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Indeklima

Fejrer installation af 10.000 rørløse ventilationssystemerAdm. direktør Lars Schjønning (tv.) og salgschef Kim Friis Vedøe med det rørløse ventilationssystem MicroVent, der netop har rundet en milepæl.

Fejrer installation af 10.000 rørløse ventilationssystemer

For nylig rundede InVentilate 10.000 installerede rørløse ventilationsenheder af mærket MicroVent. Systemet vandt i 2012 Ingeniørens Produktpris

Del artiklen på

’Produktet vil få en stor samfundsmæssig værdi og fortjener derfor stor kommerciel udbredelse’, lød de rosende ord dengang fra dommerpanelet, og det skulle vise sig at holde stik.

I løbet af de seneste år er den danske byggebranches fokus på energibesparende løsninger vokset støt, og med sit rørløse design har MicroVent et elforbrug, der er 85 % lavere end traditionel rørført ventilation. Desuden er de rørløse enheder langt mere enkle at installere, når ældre lejlighedskomplekser, kontorbyggerier eller skoler skal energirenoveres.

- MicroVent indbygges direkte i facaden og optager dermed ikke plads i byggeriet. Dermed har arkitekten og ingeniøren fået en ventilationsløsning, som både tager hensyn til æstetikken og energirammen, fortæller InVentilates salgschef Kim Friis Vedøe, der har været med fra starten

Artiklen fortsætter under billedet...
Ventilationsenhederne produceres i flere forskellige størrelser og kan derfor dimensioneres, så det matcher behovet for luftskifte i bygningen.

Stor interesse for energivenlige løsninger
For nylig kunne han sammen med resten af InVentilate fejre installationen af MicroVent-enhed nr. 10.000.

- Det er fantastisk, at MicroVent er blevet så udbredt. Ikke kun for os som virksomhed, men også for miljøet og for indeklimaet i boliger, kontorer og undervisningslokaler, hvor MicroVent gør en positiv forskel, lyder det fra salgschefen.

I begyndelsen var det et knoklearbejde at gøre byggebranchen opmærksom på den nye, energibesparende ventilationsløsning. Men BR15, BR18 og BR20, som MicroVent alle sammen lever op til, har fået interessen for ventilationssystemet til at stige.

- Det er en snebold, der ruller, og jo flere, der oplever, at systemet er velfungerende og giver økonomiske fordele både ved anlæg og drift, jo flere henvendelser får vi, siger Kim Friis Vedøe.

Ventilationen kører efter behov
Med ventilationsenheder i flere forskellige størrelser kan MicroVent dimensioneres, så det matcher behovet for luftskifte. Og samtidig kan det intelligente styresystem sikre, at ventilationen kører efter behov og dermed bliver allermest behagelig. Det betyder, at MicroVent kan tilpasses mange forskellige ventilationsbehov, og at system derfor bliver valgt både til mindre lejligheder, til klasselokaler, til storrumskontorer og små cellekontorer.

- Med det fokus, der er kommet på klima, energi og ressourcer, og den udvikling, det har ført med sig i byggebranchen, går der absolut ikke lige så lang tid, før vi kan fejre MicroVent nr. 20.000, konstaterer Kim Friis Vedøe.

MicroVent er udviklet af danske InVentilate og bliver produceret i Ikast.

-los


.

Læs mere om Indeklima

5/10 2018