LCA
LCA
scroll
Glasuldspecialist udvider lokal produktionAnlægget bliver leveret fra Saint-Gobain Isovers søsterfabrik i Spanien og genopført en-til-en i Vamdrup.

Glasuldspecialist udvider lokal produktion

Saint-Gobain Isover-fabrikken i Vamdrup får med InsulSafe en ny produktlinje, som er minimalt støvende og stort set vedligeholdelsesfri

Efterspørgslen i Danmark efter glasuld til indblæsning stiger støt i takt med øget fokus på energirenoveringer.

Den såkaldte løsuld bliver lige nu importeret fra andre europæiske lande, og for at kunne producere løsulden lokalt udvider Saint-Gobain Isover-fabrikken i Vamdrup med endnu en produktionslinje.

Isover-fabrikken i Vamdrup er i forvejen en af verdens mest moderne fabrikker til produktion af glasuld med en høj andel af genbrugsglas.

Løsulden, der har produktnavnet InsulSafe, bruges til efterisolering og ved nybyggeri via indblæsning på eksempelvis lofter og hulmure – en løsning, der også er populær hos håndværkerne, fordi det er hurtigt og nemt at blæse løsulden ud i alle krinkelkroge, hvor den slutter tæt omkring hjørner og stolper i eksempelvis hul- og loftsrum.

- Det stigende fokus på energirenoveringer fungerer som en katalysator for den efterspørgsel, vi oplever lige nu. Potentialet er stort, og med udvidelsen af vores produktionsanlæg fremtidssikrer vi vores fabrik, samtidigt med at vi slipper for at importere løsuld fra andre lande.

- En transport- og CO2-mæssig besparelse, der også tæller på plussiden, når entreprenør og bygherre skal dokumentere det samlede byggeris CO2- og livscyklusregnskab, fortæller Henrik Jensen, der er fabrikschef på Isover.

Anlægget bliver leveret fra Saint-Gobain Isovers søsterfabrik i Spanien og genopført en-til-en i Vamdrup. Det består af pakkeanlæg, palleteringsanlæg, hættestrækker og AGV (selvkørende truck) til transport.

Brandsikkerhed uden brandhæmmende midler
Den nye produktionslinje udnytter et tidligere produktionsområde, der de senere år har været brugt til lager. Der bliver lige nu etableret en 28 meter høj bygning, der skal huse den nye produktionslinje, hvis samlede areal bliver på 400 m2.

Glasuld på Isover-fabrikken produceres med op til 75 % genbrugsglas, afhængigt af hvor meget genbrugsglas der er tilgængeligt.

Den kommende produktion af løsuld kommer ligesom Isovers øvrige produkter til at foregå uden brug af brandhæmmende midler, uden imprægneringsmidler og uden materialer til forebyggelse af fugt og råd, samtidig med at løsulden er klassificeret som brandklasse A.

Derudover glæder fabrikschefen sig også over, at løsulden er nem at have med at gøre for håndværkerne.

- Der er tale om letvægtsmateriale, og det har en betydning for arbejdsmiljøet for de mennesker, der skal håndtere og montere løsulden, fra den forlader samlebåndet.

- Materialet bliver pumpet ud, det er minimalt støvende og stort set vedligeholdelsesfrit, og når først det er installeret, kan det som udgangspunkt holde i hele bygningens levetid, siger Henrik Jensen.

Isovers nye produktionslinje har kapacitet til produktion af godt 70 ton løsuld i døgnet, og anlægget er efter planen klar til at producere løsuld til bygge- og renoveringsprojekter i Danmark fra starten af juli i år.

-dc

17/6 2024