Isoler dit hus og skab et bedre indeklima
ANNONCE: Trænger dit indeklima til en opgradering? Så bør du overveje, om du bør isolere dit hus, da det vil føre til et bedre indeklima og en mindre varmeregning
En rigtig god måde at gøre dette på er ved brug af papirisolering. Alt i alt, går papirisolering i alt sin enkelthed ud på, at man findeler avispapir, som efterfølgende pustes ind i et hulrum i væg eller loft. Dog er papirisolering blot ét af mange former for isolering som du også kort vil blive introduceret til i denne guide.
Hvorfor papirisolering?
Som skrevet er hovedpointerne ved isolering, at du mindsker dit varmebudget samtidig med, at du skaber et bedre indeklima, hvor især sidstnævnte er en helt central betingelse, for at man er sund og rask. Derudover vil du opleve, at papirisolering vil skabe en bedre lydisolering, end hvis du bruger mineral- eller glasuld. Papirisolering er tilmed mere miljøvenligt end så mange andre alternativer.
Gør det selv?
Ønsker du eksempelvis at efterisolere dit loft med papirisolering, vil dette formentligt godt kunne lade sig gøre. Ønsker du derimod at isolere dit hus fra top til bund, vil dette kræve professionel hjælp. Der findes et hav at firmaer, som tilbyder denne hjælp, eksempelvis Søften Tagrenovering Aps. Søften Tagrenovering ApS sørger for landsdækkende service og bruger papirisolering, der med sin nu lavere lambdaværdi kun isoleringer endnu bedre, hvilket er den værdi, som indikerer, hvor meget varme der slipper ud af dit hus.
Alternativer?
Papirisolering er som skrevet ikke den eneste form for isolering, der findes nemlig et utal af alternativer, som du også kan vælge at ty til. Du kan blandt andet isolere med flamingo eller rockwool. Fælles for disse og papirisolering er, at de alle bygger på princippet om hulmursisolering, som går ud på, at du sprøjter et isoleringsmateriale ind i en hulmur.
Hulmursisolering er den isoleringsmetode, hvor du kan opnå den klart største besparelse. På gamle huse, typisk fra 1980’erne og tilbage, ser man typisk, at de ikke er hulmursisoleret, hvorfor der her er mange penge at spare på sigt, hvis man foretager en isolering.
Når der snakkes om prisen på hulmursisolering, vil du opleve at prisen varierer i forhold til et par forskellige faktorer. Disse faktorer er typisk, hvor stort et hulrum, der skal isoleres og størrelsen samt tykkelsen af isoleringsmaterialet. En generel tommelfingerregel er, at en hulmursisolering varierer med en pris på omkring 10.000 til 30.000 kroner.
Dette kan selvfølgelig sagtens lyde som en halvdyr fornøjelse. Du bør dog overveje, hvor meget du i sidste ende kan spare, når du har isoleret. Den approksimative besparelse på din varmeregning, når du har isoleret ligger nemlig på omkring 15-20 %.
Som skrevet findes der utrolig mange forskellige måder at isolere på, også måder som ikke er nævnt i denne guide. Denne guide bør derfor ses på forslag til, hvordan du kan spare på din varmeregning, og altså ikke én eksakt løsning. En god ide kan være, at du opsøger forskellige firmaer som kan isolere og undersøger, hvad der vil være den bedste løsning for lige netop dig.