LCA
scroll
Komprimerer stenulden for miljøets skyld
Paroc komprimerer sine isoleringsprodukter med op til 70 %. Det giver gevinst i forhold til bl.a. færre transporter og mindre lagerplads.

Komprimerer stenulden for miljøets skyld

Stenuldsproducenten Paroc tager nu det næste skridt i sit miljøarbejde ved yderligere at komprimere sine isoleringsprodukter

I løbet af foråret øger Paroc komprimeringen af flere af virksomhedens produkter med op til 70 % - et arbejde, der både reducerer antallet af transporter og pladskravene og letter håndteringen af produkterne.

Stenuldsproducenten arbejder aktivt med miljøet, og effektiv komprimering af produkterne er en vigtig del af dette arbejde. Højt komprimerede produkter giver færre transporter og kræver mindre lagerplads hos både Paroc og kunderne.

Derudover bliver produkterne lettere at håndtere og optager mindre plads ude på byggepladserne.

- Dette er et igangværende arbejde, og jo mere vi kan komprimere vores produkter, jo mindre bliver miljøpåvirkningen under transport og oplagring. Og det er vigtigt for os. Nu tager vi det næste skridt og komprimerer op til 70 %, siger Lars-Erik Olsson, produktchef hos Paroc Bygningsisolering i Skövde i Sverige.

Produkterne bevarer sine egenskaber
Udfordringen ligger i at fastholde produkternes høje kvalitet og samtidig sikre, at de stadig er nemme at bruge.

- At komprimere produkterne er ikke svært i sig selv, men at øge komprimeringen og samtidig bevare produkternes unikke egenskaber og kvalitet er en udfordring. Derfor er vi glade for, at det nu er lykkes, slutter Lars-Erik Olsson.

-los


21/2 2019