LCA
LCA
scroll
Lukker produktionen i DanmarkNVIRO CBI Papiruld er en del af koncernen Nordic Wood Industries, der er producent og leverandør af træbaserede materialer og præfabrikation til bæredygtigt byggeri i udvalgte lande i Nordeuropa.

Lukker produktionen i Danmark

Papirisoleringsproducenten Nviro CBI Papiruld lukker produktionen i Danmark for nu, men udelukker ikke en retur i fremtiden. Firmaets to danske kontorer forbliver åbne

Tilbage i april fusionerede Papiruld Danmark med deres jyske konkurrent CBI Danmark, som producerer papirisoleringen Isocell. I september i år skiftede virksomheden navn til Nviro CBI Papiruld. Det nye navn stammer fra det engelske ord og sætter fokus på miljø og bæredygtighed, som er virksomhedens kerneværdi.

Men nu er det slut med at producere fra dansk adresse.

– Vi lukker produktionen for at kunne følge med efterspørgslen på markedet. Vi har produceret Papiruld på vores anlæg i mange år, og vores produktionsfaciliteter har indtil nu været perfekte for os. Men anlægget har efterhånden 30 år på bagen og er nedslidt, og vi er nu kommet til et punkt, hvor produktionskapaciteten ikke længere kan følge med efterspørgslen. Et nyt produktionsanlæg vil kræve mere plads end den hal, vi råder over nu, så der var ingen anden udvej end at lukke ned, fortæller administrerende direktør Jens Engbo Norddal. 

Fusionen mellem Papiruld Danmark og CBI Danmark åbnede mulighed for at overtage CBI Danmarks leverandør af papirisolering. Det er et Østrigsk firma, der er Europas største producent af papirisolering, som har fabrik i Sverige.

 – De har et stort og moderne produktionsanlæg, som passer ind i vores behov, så vi fortsat kan vækste i markedet, fortæller Jens Engbo Norddal.

Vil bygge ny fabrik
I dag har Nviro CBI Papiruld salgskontorer i Hillerød og i Vildbjerg i Jylland.

– Ambitionen er at etablere en ny produktionsfacilitet, men hvor i Danmark ved vi endnu ikke. Det skal give mening i forhold til logistik og salg, siger Jens Engbo Norddal. Salgskontoret i Hillerød får også en ny placering. Men den er ikke fundet endnu.

– Vi leder lige nu efter en god placering, som også er attraktiv for vores medarbejderne, slutter Jens Engbo Norddal.

Udover Isocell papirisolering forhandler Nviro A/S dampbremser, Isowind ventilationsplader, indblæsningsmaskiner samt en serie af Hunton træfiberisoleringsprodukter.

NVIRO CBI Papiruld er en del af koncernen Nordic Wood Industries, der er en producent og leverandør af træbaserede materialer og præfabrikation til bæredygtigt byggeri i Danmark og udvalgte lande i Nordeuropa. Koncernen beskæftiger samlet 550 medarbejdere med en total omsætning på mere end 750 mio. kr. Nordic Wood Industries’ selskaber dækker på nuværende tidspunkt ni lokationer i både Danmark og udlandet.

30/11 2021