Stenuldsløsning hæver brandsikkerheden på grønt vartegn
SPONSORERET INDHOLD: Størrelsen og designet på et nyt boligkvarter på Islands Brygge sætter høje krav til brandsikkerheden, og her løser en stenuldsløsning entreprenørens udfordring
Hvis man tager turen til Islands Brygge i København tæt ved fortidsmindet ved Faste Batteri og Emil Holms Kanal, er håndværkere og byggeledere i fuld gang med at bygge det, der går under navnet 'Bryggens Bastion'. Det nye boligkvarter er på vej til at markere sig i det københavnske landskab med sine otte karreer på sy-otte etager, to tårne på henholdsvis 23 og 30 etager og en masse tagterrasser fordelt både på og mellem etagerne.
Med i alt over 125.000 m2 fordelt på både boliger og erhverv betyder det, at en masse mennesker vil opholde sig og have sin daglige gang på den centrale adresse tæt ved kanaler, Københavns Universitet og grønne Amager Fælled. Den store aktivitet i bygningerne stiller store krav til brandsikkerheden i bygningen, og derfor faldt valget på Toprock Terrace fra Rockwool, da tagområdet skulle isoleres:
- I byggeriet af Bryggens Bastion var det helt afgørende at vælge en brandsikker løsning til de mange tagterrasser, da flugtvejene delvist vil være over disse. Derfor er håndværkerne nu i gang med at installere Toprock Terrace, fordi systemet, der kun består af to elementer, er nemt og hurtigt at arbejde med og helt ubrandbart. Disse to egenskaber betyder en effektiv byggeproces og høj brandsikkerhed i ét og samme produkt, fortæller Søren Rud, der er produktchef hos Rockwool.
Udover at Toprock Terrace System giver tryghed for beboerne pga. løsningens brandegenskaber, betyder stenuldens naturlige egenskaber også en energieffektiv og sund konstruktion.
En fordel i grønt byggeri
Flere og flere byggerier tænker grønne perspektiver ind i processen, og her er Bryggens Bastion ingen undtagelse. At bruge byggeløsninger, der bidrager til byggeriets grønne profil, var også højt på dagsordenen, da første spadestik til det nye boligkvarter blev taget tilbage i 2012:
- Bæredygtighed i byggeriet er kommet for at blive og bliver stadig mere afgørende for valg af produkter og byggeprocesser - og det var også noget, som lå højt på ønskelisten i det nye, grønne boligkvarter ved Islands Brygge. Her bidrager stenuldsisolering positivt, fordi det er lavet af naturens egne og uudtømmelige ressource: Vulkanske sten. Desuden er stenuld 100 % genanvendeligt, så når ulden kasseres efter mange års brug, indgår det i produktionen af ny kvalitetsisolering. På den måde er vi med til at minimere spild og deponi af byggeaffald, siger Søren Rud.
Bryggens Bastion er udviklet af Bach Gruppen. Byggeprojektet begyndte i 2017 og forventes at strække sig over en otte-ti-årig periode. De første 30.000 m2 er solgt til det svenske ejendomsselskab Heimstaden.