Aktuelle nyheder - Isolering

Tagentreprenør gik efter genanvendelsesordning

Restaffald fra store byggerier kan være en dyr fornøjelse, når det skal håndteres og deponeres. En genanvendelsesordning fra Rockwool har sparet Tagpap A/S både penge og besvær

Del artiklen på
I Aarhus er en ny bydel ved at blive opført. Milliardprojektet Ceres Byen skal huse flere tusinde mennesker, som enten skal bo, arbejde eller studere i den kommende bydel i hjertet af Aarhus. Projektets omfang betyder, at der vil være en stor mængde restaffald. Det har fået tagentreprenør på byggeriet, Tagpap A/S, til at vælge Rockwool-produkter og dermed også virksomhedens genanvendelsesordning.

Oprindeligt var planen at tagene på den nye bydel skulle isoleres med en anden type isolering end stenuld. Men da Tagpap A/S blev valgt som tagentreprenør på projektet, kunne de hurtigt se, at den anden isoleringsløsning ikke kunne betale sig, når de efterfølgende skulle af med restaffaldet:

- Selvom Rockwool-produkterne var en smule dyrere end den oprindelige isoleringsløsning, er det ikke til at komme uden om, at virksomheden har en genanvendelsesordning, der gør livet lettere for os håndværkere – både praktisk, men også økonomisk. Hvis vi havde beholdt den anden isoleringsløsning, skulle vi både leje containere og kran. Ved første øjekast så det alternative produkt billigere ud, men når man tænker hele processen ind, var produkterne fra Rockwool mere ressourceeffektive, lyder det fra tagentreprenøren.

Udover at have en økonomisk besparelse peger tagfirmaet også på det bæredygtige aspekt ved genanvendelsesordningen, hvor restaffaldet fra isoleringen bliver genanvendt til nye produkter i en lukket cirkel.

Afgørende for indeklimaet
Det var dog ikke udelukkende genanvendelsesordningen, som talte for en stenuldsløsning til Ceres Byens tage.

- Mange af bygningerne i Ceres Byen er rigtig høje. Derfor valgte vi isolering fra Rockwool, som på grund af sit fleksible materiale er let at håndtere og pakke under sådanne forhold, så isoleringen bliver tæt i samlingerne. Herved mindsker stenuldsisoleringen kuldebroer i bygningen, hvilket er afgørende for indeklimaet, slutter tagentreprenøren.

-los

Fakta om genanvendelsesordningen:
- Rockwool har et samarbejde med genanvendelsesvirksomheden RGS 90, hvor isolering samt akustikplader fra søsterselskabet Rockfon kan indleveres.
- Affald fra bygge- og anlægssektoren udgør vægtmæssigt 1/3 af den samlede mængde affald i Danmark, og med genanvendelsesordningen kan derfor spares en masse ressourcer.
- Alt affald kvalitetskontrolleres inden det sendes videre til at indgå i fremstillingen af nye produkter hos stenuldsproducenten.
- I modsætning til traditionelt genbrug, hvor de genbrugte materialer kan have en ringere kvalitet end produkterne fra nye materialer, så up-cycles affaldsprodukterne til nye produkter, der har samme kvalitet, som hvis de var fremstillet af nye ressourcer.
- I gennemsnit består stenuldsisoleringen af 37 % genbrugsmateriale og restaffald.
- Kun 2 % af den mængde restaffald, som Rockwool modtager, kan ikke genanvendes i produktionen.
- Læs mere om genanvendelsesordningen her.Læs mere om Isolering

16/2 2017
IsoleringBygnings- og teknisk isoleringDampspærreFacadeisoleringFugebåndFugtisoleringFugtmålingHulmursisoleringIndblæsningsmaskinerIsoleringspanelerIsopearl (EPS)IsoWindKælderisoleringLoftisoleringRenoveringTermograferingTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • DAFA

  DAFA

  DAFA tætner, dæmper og beskytter
 • Stabil Total Isolering

  Stabil Total Isolering

  Alt i isolering
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Chalsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen