Aktuelle nyheder - Isolering

Vi tror huset er bedre isoleret end det er

Rigtig mange boligejere tror, at deres hus er i en god energimæssig stand, viser en ny spørgeundersøgelse, men i virkeligheden fyrer mange for gråspurvene

Del artiklen på
37 % af de danske boliger har et energimærke E eller dårligere, hvilket betyder at der både bliver fyret for gråspurvene, og energiregningerne ligger i den høje ende. Men når man spørger boligejerne selv, så mener kun 13 %, at deres hus er i dårlig energimæssig stand. Det viser nye tal fra Dansk Byggeris Energianalyse 2017.

- Der er en tendens til, at boligejerne overvurderer, hvor god stand deres hus er i. Det gør sig også gældende, når vi taler om energiforbruget. Mange glemmer, at selvom vinduerne er nye, så kan der sagtens gøres mere, hvis for eksempel loftet er dårligt isoleret, yderdøren gammel og så videre, forklarer chefkonsulent i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen og tilføjer:

- Der er i hvert fald over 20 procentpoint af boligejerne, som ikke ved, at de fyrer for gråspurvene, og at deres næste boligprojekt måske burde være grønt.

Mange med dårligt energimærke
540.000 bygninger har i dag et energimærke, der ranglister bygningen efter skalaen A til G, hvor A er udtryk for, at alt fra isolering til vinduer og udluftning sørger for en energieffektiv bygning, mens G er et udtryk for, at der bruges meget energi, og at omkostningerne til varme og el ligger i den høje ende. Cirka 200.000 bygninger har energimærket E eller dårligere, og de har dermed højt energiforbrug og høje energiregninger.

- Men der er stadig mere end én million opvarmede boliger, som ikke har et gyldigt energimærke, så de 200.000 bygninger med et energimærke E eller lavere er et lavt tal i forhold til, hvor mange huse der i virkeligheden trænger til at blive ordentligt energirenoveret, siger Camilla Damsø Pedersen.

Ældre etagebygninger
Næsten halvdelen af de boliger, som har et energimærke E eller lavere, ligger i et af landets yderområder.

- Yderområderne er præget af, at der ligger en stor del ældre eller tomme huse, som trænger til en kærlig hånd. Det gælder f.eks. på Lolland-Falster, Bornholm samt i Odsherred og Vordingborg, hvor mindst 50 % af husene har det, man vil betegne som et dårligt energimærke, siger Camilla Damsø Pedersen og uddyber:

- Men også i hovedstadsområdet er der mange ældre etagebygninger, som har mellem 100 og 200 år på bagen, og de er opført uden de store krav til energieffektivitet, som vi har i dag, forklarer Camilla Damsø Pedersen.

Dansk Byggeris Energianalyse 2017 kan læses her.

-los


Læs mere om Isolering

28/2 2017
IsoleringBygnings- og teknisk isoleringDampspærreFacadeisoleringFugebåndFugtisoleringFugtmålingGulvisoleringHulmursisoleringIndblæsningsmaskinerIsoleringspanelerIsopearl (EPS)IsoWindKælderisoleringLoftisoleringRenoveringTagisoleringtermo betonmåtterTermograferingThermo asfaltmåtterVintermåtterVæggeTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder

 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Stabil Total Isolering

  Stabil Total Isolering

  Alt i isolering
 • COMBITHERM

  COMBITHERM

  Vintermåtter
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Chalsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen
 • DAFA

  DAFA

  DAFA tætner, dæmper og beskytter
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag