Aktuelle nyheder - Kloak & afvanding

Boligselskab renoverer kloakkerne inden boligrenovering

Boligselskab renoverer kloakkerne inden boligrenovering

Kerteminde-Munkebo Boligselskab står for at skulle renovere 75 rækkehuse. For at undgå det sker oven på defekte kloakledninger, har man sendt et kloakfirma under jorden, også af hensyn til forsikringsdækningen

Del artiklen på

Med penge fra Landsbyggefonden står Kerteminde-Munkebo Boligselskab til efteråret foran et omfattende renoveringsprojekt i en af afdelingerne i Munkebo, der tæller 75 rækkehuse.

For at undgå at renovere oven på defekte kloakledninger, har man sendt kloakfirmaet FKSSlamson under jorden, hvor TV-operatører via DTVK TV-inspektion skaffer dokumentation, der har betydning for forsikringsdækningen.

Akutte skader udbedret
Som led i en klar plan om at forhindre rotter på overfladen og i huse samt undgå akutte og dyre skader på kloakkerne i afdelingerne i Bakkehaven og Stjernevænget i Munkebo, har Kerteminde-Munkebo Boligselskab fået etableret nyt og renoveret de mest akutte skader.

- Det giver jo ikke mening at totalrenovere boligerne uden også at have styr på kloakkerne. Det er vigtigt for os, at vi undgår kloakkerne falder sammen – det er markant dyrere og kan resultere i massive rotteproblemer, forklarer dritsleder hos Domea, der administrerer foreningerne Nikolaj Malling.

Samtidig har man i forbindelse med TV-inspektion af hele kloaknettet fået udarbejdet en drift- og vedligeholdelsesplan på det nedslidte kloaknet, hvor den ældste del er fra slutningen af tresserne. Med drift- og vedligeholdelsesplanen har boligselskabet sikret sig overblik over både fremtidig økonomi samt vedligeholdelsesarbejdet.

Forsikringsrådgivningen helt essentiel
Det er kloakvirksomheden FKSSlamson, der med udgangspunkt i TV-inspektion har udarbejdet tilstandsvurderinger og efterfølgende inddelt kloakledningerne i et skadesindeks i forhold til deres tilstand. Her har FKSSlamsom samtidig har kunnet rådgive i forhold til forsikringsdækningen.

- Vi har jo ikke selv tilstrækkelig indsigt i hvilke kloakskader, der er dækningsberettigede. Den ekspertise har FKSSlamson og den rådgivning har været helt essentiel for os og en af grundene til, at vi faktisk har fået større dækning end vi havde regnet med, siger Nikolaj Malling.

Præcise data afgørende
FKSSlamson er medlem af Danske TV-inspektionsfirmaers Kontrolordning(DTVK) under Dansk Byggeri, som er Danmarks eneste godkendte og uvildige kontrolordning inden for TV- inspektion. Salgschef hos FKSSlamson Henrik Tesgaard pointerer, at hvis bygningsejere og forsikringsselskaber skal være sikre på, at fundamentet for skadesvurderingen er korrekt, så er det afgørende, at der indhentes præcise og ensartede data fra TV-inspektionen.

- Ofte er det jo millionbeløb, der er i spil, når vi hjælper bygherre med dokumentation i forhold til forsikringsselskabet. Men hvis der er sikkerhed om dokumentationen og klassificeringen af skaderne, er det en fordel for både forsikringsselskab og bygherre, fordi man sikrer, at det er den rigtige erstatning, der udbetales, siger Henrik Tesgaard.

-jhn

Læs mere om Kloak & afvanding

22/3 2019
Biologisk minirensningsanlægBiologisk sandfilterBrønddækslerDet beplantede filterDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrenoveringKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPilefordampningsanlægPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.