Aktuelle nyheder - Kloak & afvanding

Danmarks bedste kloakmester efter fem års pauseDanmarksmesteren i kloakarbejde – for anden gang: Jesper Kure fra Hillerød. Han vandt også i 2015 og vendte så tilbage efter 2020-mesterskabet på Kloakmessen i Fredericia.

Danmarks bedste kloakmester efter fem års pause

36-årige Jesper Kure fra Hillerød blev Danmarks bedste kloakmester med en fejlfri opgave og en halv time i overskud

Del artiklen på

Samfund - Erhverv

Enten kan man det dér med rør, bøjninger og total præcision, eller også kan man ikke. Kloakmester Jesper Kure kan. Ved DM i Kloakarbejde på Kloakmessen 2020 i Messe C i Fredericia sikrede han sig titlen som Danmarks bedste kloakmester for anden gang.

Han deltog også i konkurrencen for fem år siden – og vandt. I dette års konkurrence tog han førstepladsen med maksimumpoints og en halv time i overskud af konkurrencetiden på tre timer.

- Niveauet i år var ekstremt højt. Meget højere end i 2015. Da vi fik udleveret opgaverne, troede jeg slet ikke, at det var muligt for nogen af os at blive færdige på de tre timer. Men det var et felt af rigtig dygtige kloakmestre, så jeg er stolt over at have lavet en fejlfri opgave og tillige aflevere 30 minutter før tid, siger Jesper Kure.

Lærlingen også med
Den nu dobbelt DM-vinder har firmaet JP Struktør i Hillerød, og Jesper Kure havde taget sin lærling med til messen i Fredericia. Her nåede lærlingen dog ikke med i finalefeltet hos gruppen af rørlæggere, anlægsstruktører og struktørelever, der dystede i en kategori for folk under uddannelse.

Jesper Kure har været selvstændig kloakmester siden 2007.
I finalerunden henviste han Thomas Rasmussen fra firmaet Entreprenør KP Marsch i Hornsyld til andenpladsen. Jacob Kjærside fra firmaet Jakobsen & Blindkilde i Aulum blev nummer tre.

Søren Rasmussen, der er elev på Learnmark i Horsens og i lære hos KP Marsch, vandt konkurrencen for fremtidens folk under uddannelse. Her var der en sølvplacering til Asger Volder Holm, som er elev hos entreprenør Hans Tobiasen i Ribe, og en tredjeplads til Morten Skov, som er elev hos entreprenør Kim Vind i Årre.

Fremtidens folk i kloakbranchen kæmpede om DM for kloakfolk under uddannelse. Øverst på podiet kom Søren Rasmussen, som til venstre flankeres af sølvvinderen Asger Volder Holm og til højre Morten Skov, som tog tredjepladsen.

DM efter nyt koncept
Det var første gang, DM blev afviklet efter et nyt koncept som en direkte dyst mellem både kloakmestre, uddannede rørlæggere og anlægsstruktører. Og altså med en separat konkurrence for unge under uddannelse. Men det viste sig at være en rigtig god facon, vurderer Flemming Geipel, der er bestyrelsesmedlem hos Danske Kloakmester og tovholder på DM-konkurrencen.

- Vi opnåede en finaledag med virkelig kamp om placeringerne, hvor deltagerne tidligere år har været sikret en podieplads, blot de nåede igennem førstedagens opgaver. I år fik ingen noget foræret på forhånd, og jeg er sikker på, at vi vil bruge samme koncept fremover”, siger Flemming Geipel.

Han er i øvrigt helt enig med danmarksmesteren i vurderingen af det faglige niveau:

- Bedømmelserne af opgaverne var skærpet i år, og alligevel så vi et nærmest megahøjt kvalitetsniveau. Det er en rigtig flot markering af, at den danske kloakbranche står for kvalitetsarbejde af bedste karat.

-jhn

Læs mere om Kloak & afvanding

27/1 2020
Biologisk minirensningsanlægBiologisk sandfilterBrønddækslerByggerådgivningDet beplantede filterDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrenoveringKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPilefordampningsanlægPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.