Aktuelle nyheder - Kloak & afvanding

Genvej til store kloakbesparelser

Genvej til store kloakbesparelser

Tårnby Kommune samarbejder med Tårnby Forsyning om kloakdata for vejbrønde

Del artiklen på

Stikprøver af kommunale vejbrønde og de tilhørende stikledninger viser, at der er et stort efterslæb på vedligeholdelsen. Tårnby Kommune er en af de kommuner, der i øjeblikket er i fuld gang med at danne sig overblik over renoveringsbehovet. Gennem Tårnby Forsyning, der ligger inde med TV-inspektionsdata over dele af ledningerne til vejafvanding, har kommunen fundet en effektiv genvej til at få overblik over stikledningernes tilstand.

- Gennem TV-inspektionsdata fra både Tårnby Forsyning og via vores egne data, som vi får fra et professionelt TV-inspektionsfirma, er vi i øjeblikket ved at danne os overblik, så vi kan være på forkant med udviklingen - det er nemlig isoleret set langt billigere, og samtidig giver det os mulighed for at koordinere det med f.eks. planerne for udlægning af asfalt, så vi ikke skal grave i vejene ad flere omgange, forklarer ejendomschef Peter Günther hos Tårnby Kommune.

Vigtige, ensartede standarder
Det er entreprenøren Per Aarsleff der hjælper Tårnby Kommune med at koordinere arbejderne ud fra TV-inspektionsdata, så kommunen hele tiden er på forkant med den aktuelle tilstand af bl.a. stikledningerne.

Ifølge markedsansvarlig for vejafvanding hos Aarsleff Rørteknik, Morten Andersen, så ligger der store fordele for landets kommuner og forsyningsselskaber at samarbejde om data og stikledninger. Samtidig er det nøjagtig som hos forsyningsselskaberne helt afgørende for renoveringsplanerne hos kommunerne, at det er pålidelige data, og derfor er det essentielt, at samarbejdet foregår med professionelle TV-firmaer fra DTVK. Hos Tårnby Kommune og Tårnby Forsyning er det Kajs TV–inspektion, der udfører TV-inspektionen:

- TV-inspektionen er hele fundamentet for det videre forløb ifm. renoveringen af stikledningerne. Derfor er det vigtigt, at også kommunerne modtager retvisende og præcise inspektioner efter ensartede standarder. Standarder, som både rådgivere og de udførende entreprenører kan stole på og arbejde videre med, forklarer Morten Helleskov fra Kajs TV-inspektion.

De indlæste og registrerede TV-inspektionsdata kan bruges til at inddele ledningerne i et funktionsindeks, så kommunerne får faktuel klarhed over, hvilke og hvornår ledningerne skal renoveres.

-kj

Læs mere om Kloak & afvanding

28/2 2019
Biologisk minirensningsanlægBiologisk sandfilterBrønddækslerDet beplantede filterDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrenoveringKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPilefordampningsanlægPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.