Aktuelle nyheder - Kloak & afvanding

Kommune kæmper for kloakken og tørstige træerDronning Olgas Vej på Frederiksberg.

Kommune kæmper for kloakken og tørstige træer

Regnvand kan blive en bæredygtig ressource for Frederiksberg Kommune, der har opsat magasiner, som skal indfange og udlede de stigende mængder regnvand

Del artiklen på

DMI-rapporten 'Fremtidige klimaforandringer i Danmark' fastslår, at den årlige nedbør på landsplan er steget med omkring 100 mm de seneste 150 år, og det forventes, at såvel mængden og intensiteten af nedbøren kun bliver endnu kraftigere i løbet af dette århundrede.

For at få mest muligt ud af de massive regnmængder har Frederiksberg Kommune allieret sig med forskellige samarbejdspartnere med ekspertise inden for regnvandshåndtering. Én af dem er leverandøren Byggros, der står bag udviklingen og designet af såkaldte K-MAG's: Præfabrikerede kapillærmagasiner, som opsamler regnvand fra de omkringliggende overflader og flytter vandet op i et jordlag, så det kan understøtte plantevæksten.

- Projektet går ud på at tænke byens træer ind i fremtidens regnmængder – som desværre bliver større og større. Derfor har vi fokuseret på at gøre regnvandet til et aktiv: I stedet for at belaste kloaknettet bliver vandet nu ”fanget” og ledt op i et overliggende vækstlag, hvor det skaber bedre vækstbetingelser for træerne, siger projektansvarlig Dennis Bruhn fra DGE Miljø- og Ingeniørfirma.

Han tilføjer:

- Regnvandet kommer altså til at indgå i et naturligt kredsløb, hvor det bruges til vanding af træer. Træer, som optager CO2 og bidrager til et sundere klima. På den måde baner projektet vej for en bæredygtig regnvandshåndtering.

Inspiration fra kapillærkasser
Søren Storm, der er projektchef hos Byggros med speciale inden for klima- og skybrudssikring, fortæller, at firmaet har udviklet K-MAG-løsningen med afsæt i princippet bag kapillærkasser, som man kender fra almindelige drivhuse:

- Kapillærkasser fungerer ved, at man har et vandreservoir, hvorfra vandet kan trække op i planteposen, så grøntsagerne kan få glæde af vandet. Vi har taget grundprincipperne og lavet en professionel udgave, som består af en kapillærkasse, der bliver præbygget efter projektspecifikationer, fortæller han.

K-MAG-løsningen gør det altså muligt at opstuve vand nede i magasinet - f.eks. opsamlet regnvand fra de omkringliggende overflader. Så i stedet for at slippe vandet kontrolleret, gøres det til et aktiv, og vandet kan flyttes fra magasinet og op i det omkringliggende jordlag og dermed understøtte plantevækst.

-kj

Læs mere om Kloak & afvanding

24/9 2019
Biologisk minirensningsanlægBiologisk sandfilterBrønddækslerDet beplantede filterDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrenoveringKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPilefordampningsanlægPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.