Aktuelle nyheder - Kloak & afvanding

Ny kloakformand bliver tredje formand indenfor et årThomas Rasmussen takker af som formand for Danske Kloakmestre på generalforsamlingen d. 14. marts.

Ny kloakformand bliver tredje formand indenfor et år

Formand for Danske Kloakmestre, Thomas Rasmussen, takker af ved generalforsamlingen kort efter Kloakmessen. Ny kandidat er allerede kørt i stilling

Del artiklen på

De autoriserede danske kloakmestre skal vælge ny formand. Når brancheforeningen Danske Kloakmestre har lagt årets store begivenhed, Kloakmessen 2020 i Messe C i Fredericia, bag sig, begynder Thomas Rasmussen så småt at forberede sin formandsberetning til generalforsamlingen på Hotel Koldingfjord lørdag den 14. marts. Den bliver både hans første og sidste da den blandt andet vil rumme meddelelsen om, at han takker af fra formandsposten.

Thomas Rasmussen har kun været formand i omkring trekvart år. Han trådte til, da Tom Ewers måtte trække sig fra posten på grund af voldsomt arbejdspres i sit firma Sydkystens Brolægning & Kloak i Hedehusene. Derfor er det anden gang i løbet af bare tre år, at medlemmerne af Danske Kloakmestre skal vælge ny førstemand.

- Og der bliver tale om en ny formand, for jeg kandiderer slet ikke. Faktisk besluttede jeg allerede efter sidste års generalforsamling, da jeg blev genvalgt som næstformand, at det skulle være min sidste periode i bestyrelsen. Den har jeg været medlem af i otte år, og heraf de seks som næstformand. Privat har jeg mange ideer, som jeg gerne vil realisere. Min virksomhed udvikler sig hele tiden og kræver flere kræfter, siger Thomas Rasmussen, som driver virksomheden Ronæs Entreprenør & Anlægsgartner ved Middelfart.

Behov for flere kloakmestre
Den afgående formand forudser mange og spændende opgaver for både sin efterfølger og bestyrelsen i Danske Kloakmestre i det hele taget.

- Der er løbende en god udvikling i foreningen. Vi har fået rigtig godt styr på organisationen, og det hjælper naturligvis bestyrelsens medlemmer til at få mere tid også til deres egen virksomheder, siger han.

- Der bliver større og større behov for kloakmestre til mere specialiserede opgaver fremover. Desværre er det gået den forkerte vej med bestanden de seneste 10-12 år, hvor der på landsplan er forsvundet omkring 1000 autoriserede kloakmestre. Størsteparten naturligvis på grund af pensionering eller virksomhedsstop af anden årsag. Derfor har Danske Kloakmestre en stor opgave i at medvirke til at rekruttere nye til faget. Netop kloakbranchen byder på rige muligheder for driftige unge med mod på at starte for sig selv, siger Thomas Rasmussen.

Har ny formand klar
Trods nedgangen i antallet af autoriserede kloakmestre, er medlemstallet hos brancheforeningen tæt på status quo med omkring 430, og også Thomas Rasmussens forgænger som formand, Tom Ewers, ser gode fremtidsudsigter for kloakbranchen og foreningen.

- Danske Kloakmestre har en velfungerende bestyrelse, som jeg havde et rigtig godt samarbejde med. Derfor gjorde det også ondt, at jeg måtte gå af midt i en periode, men jeg måtte simpelthen prioritere. De ting, jeg havde gang i med mit firma, buldrede derud af, og jeg fik stadig flere sager som syn- og skønsmand. Det er en tjans, jeg ønsker at fortsætte med også fremover, og derfor måtte jeg vælge – og vælge fra, siger Tom Ewers.

Når Danske Kloakmestres medlemmer skal vælge ny formand på generalforsamlingen i marts, har bestyrelsen en kandidat klar. Den peger på Mikael Skov, som har virksomheden Entreprenør & Kloakmester Mikael Skov i Årre ved Varde.

Mikael Skov har allerede været medlem af bestyrelsen de seneste 10 år. Det er også ham, der er Danske Kloakmestres tovholder på Kloakmessen, som afvikles for fjerde gang i Messe C i Fredericia den 23. og 24. januar med flere end 130 udstillere og forventning om godt 3000 besøgende.

-los


Læs mere om Kloak & afvanding

9/1 2020
Biologisk minirensningsanlægBiologisk sandfilterBrønddækslerByggerådgivningDet beplantede filterDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrenoveringKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPilefordampningsanlægPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.