Aktuelle nyheder - Kloak & afvanding

Nye rørteknologier dæmper afløbetAfløbsstøj forsvinder med Uponors Decibel-system, der har et lyddæmpende mellemlag og en ekstra glat inderside.

Nye rørteknologier dæmper afløbet

Nyt støjdæmpet system fra Uponor løser problemet med uønsket støj fra afløb og faldstammer i f.eks. etageboliger, parcelhuse, sygehuse og hoteller

Del artiklen på

Uponor har udviklet systemet Decibel, der dels har en ekstra glat inderside, dels et lyddæmpende mellemlag. Resultatet er klare fordele på flow og støjdæmpning, plastmaterialet polypropylen er genanvendeligt, og samtidig er installationen af rørsystemet hurtig og enkel.

Afløbsstøj er lyd, der dannes inde i rørene, især når der ikke er helt frit flow, eller når røret ændrer retning. Lydene kan både høres umiddelbart - og forplante sig til bygningen, så der skabes vibrationer. De nyudviklede rør har en flerlags konstruktion, hvor det midterste lag har høj densitet og dermed virker lyddæmpende.

Uponor Decibel er lydtestet efter standarden EN 14366. Resultaterne viser et minimalt støjniveau på under 10 dB ved et flow på 2 liter i sekundet, svarende til et toiletskyl. Til sammenligning er lydniveauet fra mennesker, der hvisker sammen, på 20 dB.

Visuelt er designet også vigtigt, da indendørs afløb i køkkener og badeværelser ofte er synlige. Her er der ingen tvivl - hvid er det stilrene og foretrukne valg.

Enkel installation
Det nye system omfatter alt til indendørs afløb med rør og fittings i dimensionerne 50, 75, 110 og 160 mm. Det håndterer temperaturer på 85/100°C, er resistent mod vaskemidler og forurenet spildevand, og den ekstra glatte inderside er udviklet for at minimere slid og risikoen for blokeringer og tilstopninger.

Decibel følger EN standarden 1451 og hvert rør har en lang, vedligeholdelsesfri levetid. Samtidig er miljøpåvirkningen lille, da alle plastkomponenter kan genanvendes.

-los
Læs mere om Kloak & afvanding

15/5 2018
Biologisk minirensningsanlægBiologisk sandfilterBrønddækslerDet beplantede filterDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrenoveringKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPilefordampningsanlægPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.