Aktuelle nyheder - Kloak & afvanding

Skærpede krav til data fra kloakkerne giver vækst Medejer af Kajs TV-inspektion Morten Helleskov (nr. tre fra venstre) sammen med tre af hans professionelle TV-operatører.

Skærpede krav til data fra kloakkerne giver vækst

Massive investeringer i udstyr og valid datarapportering slår nu igennem på både top og bundlinje hos Kajs TV-inspektion i Regstrup på Vestsjælland

Del artiklen på

Gennem de senere år har Kajs TV-inspektion oplevet tocifrede vækstrater, der bl.a. skyldes stigende efterspørgsel fra forsyningsselskaber og forsikringsselskaber, der kræver ensartet datarapportering efter Dansk TV-inspektionsfirmaers Kontrolordnings (DTVK) standarder.

- Valide data fra kloakkerne er blevet en yderst eftertragtet vare og vi er kun lige ved begyndelsen. I takt med den massive klimafokus vil vi i de kommende år opleve skærpede krav til ensartet datarapportering. Datarapporteringen til spildevandsselskaber i såkaldte XML filer er blevet helt essentielt og en ekstrem vigtig del af TV-inspektionen, forklarer medejer Morten Helleskov fra Kajs TV-inspektion, der beskæftiger 22 ansatte og er et af de ældste medlemmer af DTVK.

Kajs TV-inspektion omsatte i 2017 for 26,5 mio. kr. mod 24 mio. kr. året før. Samtidig steg bundlinjen med 13,5 %. Morten Helleskov forventer også tocifrede vækstrater de kommende år, bl.a. trukket af især forsyninger, forsikringsselskaber og boligforeninger.

Valide data
Som DTVK medlem skal dokumentation altid medfølge, når Kajs TV-inspektion udfører opgaver. Den består først og fremmest af en filmsekvens efter fastlagte standarder, herunder fotodokumentation af større skader. TV-inspektionsgruppen under DTVK har bl.a. udviklet Dandas-TV, som er et softwareprogram, der registrerer TV-inspektionen.

Filerne indeholder også oplysninger, der præcis kortlægger skader og omfang, hvilket er vigtigt, når f.eks. kommuner, spildevandsselskaber, boligforeninger m.fl. skal prioritere og lægge budgetter.

- Kortlægning og overblik over hele ledningsnettets tilstand bliver mere og mere essentielt for forsyningsselskaber. Nøjagtig kortlægning og overblik over tilstanden af ledningsnettet kræver valide og præcise data i fremtiden – bl.a. også i forbindelse med separatkloakering, så man undgår fejlkoblinger, forklarer Morten Helleskov.
Forsikringsselskaberne kræver nu også valide data

Viser kloakrørenes samlede tilstand
Også forsikringsselskaberne begynder ifølge Morten Helleskov nu at interessere sig for de data. De har fundet ud af, at der er stor forskel på TV-inspektion og de data, der leveres. Flere og flere kræver derfor, at det er DTVK-firmaer, der udfører TV-inspektion i forbindelse med skader, hvilket også forventes at smitte positivt af på Kajs TV-inspektion de kommende år.

- Forsikringsselskaber slipper jo for at betale for noget, der måske ikke hører ind under dækningen. Samtidig får de jo nu rent faktisk valid dokumentation for den ydelse, de betaler for, og som i modsætning til tidligere bl.a. viser kloakrørenes samlede tilstand hos f.eks. en husejer. Tidligere har de kun efterspurgt et billede, siger Morten Helleskov.

Som den eneste kontrolordning i Danmark har DTVK løbende kontrol af medlemsfirmaernes TV-produktion, hvilket er med til at hæve standarderne herhjemme. Samtidig har DTVK en uvildig klageinstans tilknyttet.

-los

Læs mere om Kloak & afvanding

14/5 2018
Biologisk minirensningsanlægBiologisk sandfilterBrønddækslerDet beplantede filterDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrenoveringKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPilefordampningsanlægPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.