scroll
Stigende efterspørgsel på specialdesignede containere med indbyggede anlægAnlægget udleder varme, og der kan blive op til 60 grader i containeren. Derfor bliver der monteret køleanlæg. Der er desuden anvendt hvid maling, som mindsker den ydre varmepåvirkning fra sollys.

Stigende efterspørgsel på specialdesignede containere med indbyggede anlæg

Flere danske teknologivirksomheder vil gøre deres anlæg transportable til udenlandssalg og får dem bygget direkte ind i containere. Det har fået container-virksomheden Boxit til at satse på et nyt forretningsben

I snart tyve år har Boxits primære fokus været på opbevaring i depotrum og containere for både virksomheder og private i Danmark, men nu satser virksomheden også på specialdesigns, da den har oplevet en stor efterspørgsel fra industrien.

Især har virksomheder inden for vandrensning- og behandling set fidusen i at bygge anlæggene direkte ind i containere, og det er der grunde til:

– Hvis man bygger et anlæg og sælger det til udlandet, skal det ofte skilles ad før fragt og samles igen bagefter. Og ofte er det kun virksomhedens egne specialister, der kan montere anlægget korrekt.

- Bygger man det direkte i containeren, kan det sættes sammen på eget værksted med egne folk, og man behøver kun at gøre det én gang. Derefter kan det sendes som en almindelig skibscontainer, fortæller Kim Viggo Ørbæk Jensen, der er salgschef for containerafdelingen hos Boxit.

Stor efterspørgsel på danske containeranlæg
Det er især anlæg til rensning af vand, Boxit bygger ind i containerne, og virksomheden har oplevet, at anlæggene efterspørges i stigende grad på internationalt plan i takt med, at flere virksomheder er blevet opmærksomme på miljøhensyn og på at genanvende spildevand.

Hos virksomheden Liqtech arbejder man med løsninger til rensning af væske og gasser, og virksomheden har installeret utallige vandbehandlingssystemer over hele verden. Derfor virker fidusen i at etablere anlæggene direkte i containere og dermed spare på både skibsfragt og mandetimer ekstra attraktiv.

– Der er installeret alt teknisk udstyr på forhånd og isoleret samt installeret lys og elektricitet, da anlægget kræver løbende overvågning og servicering. Hver eneste tekniske detalje er tænkt ind i opbygningen. I loftet er der eksempelvis monteret skinner og en bom til kran, så det tunge udstyr i anlægget nemmere kan komme på plads, fortæller Magnus Thomsen, der er afdelingsleder for specialdesignede containere i Boxit og tilføjer:

– Anlægget udleder meget varme, og der kan blive op til 60 grader i containeren, hvorfor der også er monteret køleanlæg. Der er desuden anvendt hvid maling, som mindsker den ydre varmepåvirkning fra kraftigt sollys, der kan være på de lokationer, der skal bruge anlægget. Når vi laver denne type løsninger, er det i et tæt samarbejde med virksomhedens egne ingeniører, så vi sørger for at opfylde alle de behov, der måtte være i den enkelte sag.

Satser stort på ny afdeling
Afdelingen for specialdesignede containere hos Boxit får snart sine helt egne lokaler i Hasselager lidt uden for Aarhus, der vil brede sig over et areal på 1800 m2 og dermed være mere end tre gange så stor som virksomhedens hidtil største afdeling i Risskov.

– Når vi vælger at bygge så stort, er det, fordi flere af vores erhvervskunder har specifikke ønsker til deres containerløsninger, som vi selvfølgelig gerne vil hjælpe med. Der bliver satset stort, men vi tror på, at Boxit kan tage en større plads på markedet for specialdesignede containere, siger Kim Viggo Ørbæk Jensen.

Byggeriet af afdelingen for specialdesigns har stået på i længere tid, og de nye produktionsfaciliteter i Hasselager står klar til at blive officielt indviet i de kommende måneder.

-dc

16/2 2023