Aktuelle nyheder - Kloak & afvanding

Test af renoveringsmetoder til faldstammer

Test af renoveringsmetoder til faldstammer

Teknologisk Institut tester i øjeblikket en række metoder og systemer efter de nye retningslinjer fastsat i deres nye anvisning for området

Del artiklen på

Når en bygherre skal vælge mellem en traditionel udskiftning af faldstammerne eller en renoveringsmetode, så er det i fremtiden muligt at sikre sig, at renoveringsmetoden har en kvalitet, der kan måle sig med en traditionel udskiftning.

På opfordring fra branchens førende leverandører af renoveringsløsninger til faldstammer gør Teknologisk Institut (TI) i øjeblikket klar til at teste en række forskellige leverandørers metoder. Per Aarsleffs strømpeforing er allerede testet, men seniorspecialist hos TI, Flemming Springborg, oplyser, at der i løbet af efteråret er flere leverandører, som vil lade deres systemer teste:

- Det helt væsentlige her er, at når vi har testet et produkt og en metode under de kriterier, som er angivet i vores Rørcenteranvisning 022, så kan bygherrer regne med en kvalitet og en forventet levetid, der svarer til nye installationer. Det vil sige en levetid på minimum 50 år, siger Flemming Springborg.

Som en del af testkriterierne foretager TI bl.a. tæthedsprøver, varmecyklus, spuletests samt resistenstests, der er med til at give et klart billede af metodernes levetid og egnethed for faldstammerenovering. Det er dog en vigtig forudsætning at forarbejde, installation og efterarbejde er udført i nøje overensstemmelse med virksomhedernes installations manualer.

Forventning om flere strømpeforinger
Hos entreprenørfirmaet Per Aarsleff hilser man opbakningen fra branchen velkommen. Aarsleff har gennem en årrække ladet sine produkter teste hos TI, og Aarsleff forventer en levetid på op til 100 år på deres strømpeforinger. Så her ser man det også som en klar fordel, at der er gennemsigtighed for bygherrer og rådgivere inden for området.

- Vi har i mange år taget teten og argumenteret for, at det er helt essentielt for bygherrer og rådgivere, at de har mulighed for at vælge produkter, som er gennemtestede. Kun på den måde er de garanteret, at de køber et produkt med en ordentlig kvalitet og en levetid, der modsvarer investeringen, siger salgsleder hos Aarsleff Rørteknik, Henrik Kjær.

Han påpeger samtidig, at der selvfølgelig altid vil være forskel på kvalitet og levetid, men nu har bygherrer i det mindste mulighed for at få et overblik over de metoder, der lever op til branchens minimumsstandarder.

- Hvor man måske tidligere har været i tvivl om kvaliteten på nogle renoveringsmetoder, så har TI på de testede metoder nu dokumenteret, at der ikke er nogen som helst grund til at fravælge renoveringsmetoder, siger Flemming Springborg.

Fordelene ved f.eks. renovering med strømpeforinger er ifølge Henrik Kjær, at det ift. traditionel udskifting er en langt hurtigere metode, samtidig med at det har minimale gener for beboerne. Derudover er der ofte store besparelser, fordi der er få reetableringsomkostninger forbundet med udførelsen.

-kj

Læs mere om Kloak & afvanding

18/9 2018
Biologisk minirensningsanlægBiologisk sandfilterBrønddækslerDet beplantede filterDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrenoveringKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPilefordampningsanlægPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.