Aktuelle nyheder - Lavenergi

Solcelleproducent vil i klima-Superligaen Solars ansøgning om optagelse i klimainitiativet vurderes nu af SBTi, og Solar forventer et positivt svar inden for nogle uger.

Solcelleproducent vil i klima-Superligaen

Den nordeuropæiske sourcing- og servicevirksomhed Solar, der har hovedsæde i Vejen, ansøger nu om optagelse i et af verdens mest ambitiøse bæredygtighedsfællesskaber, the Science Based Targets initiative (SBTi)

Del artiklen på

Byggebranchen tegner sig for omkring 40 % af verdens CO2-udledning og rummer dermed et kæmpe potentiale for reduktion. Brancher, der leverer til byggeriet, bærer dermed også et stort medansvar for at bidrage til en samlet reduktion. Derfor har den danske sourcing- og servicevirksomhed Solar, som blandt andet leverer materialer til virksomheder inden for industri og installation, netop søgt om optagelse i klimainitiativet the Science Based Targets initiative (SBTi), som over 1800 virksomheder på verdensplan er tilknyttet.

- Vi ønsker at tage et ansvar og tror på, at klare og forpligtende videnskabsbaserede mål for reduktion af CO2-udledningen er vejen frem mod en reel reduktion af klimaaftrykket. Som en del af værdikæden i byggebranchen vil vi gerne gøre vores til at løfte branchen generelt i en grønnere retning. Derfor giver det god mening at tilslutte os SBTi, der er globalt anerkendt som det førende klimainitiativ, siger Mette Bredkjær, Sustainability Director i Solar.

SBTi er igangsat af FN Global Impact, World Resources Institute, WWF samt CDP og er godt på vej til at blive den nye standard for virksomheders klimainitiativer. Over 40 danske virksomheder som Mærsk, Ørsted, Novo Nordisk og Carlsberg har tilsluttet sig initiativet. Virksomheder, der tilslutter sig SBTi, skal fastsætte målsætninger, som understøtter målet om, at den globale temperaturstigning ikke må overstige 1,5 grader.

- I arbejdet med at reducere CO2-udledningen skal man have orden i eget hus først. Derfor har vi siden 2010 været i gang med at registrere forbrug på alle vores lokationer og laver løbende energiforbedringer, blandt andet i form af installation af solceller og varmepumper samt opsætning af ladestandere – produkter og løsninger, vi også selv bringer på markedet og rådgiver omkring. Derudover har vi digitaliseret og automatiseret vores egen produktion, forklarer Mette Bredkjær og fortsætter:

- SBTi skal gøre os endnu klogere på, hvordan vi bedst muligt hjælper vores kunder til at reducere deres klimaaftryk – blandt andet via produkter, services og logistik og ved at uddanne vores kunder til at finde frem til de bedst mulige klima- og energiløsninger via vores kursusenhed Solar School.

-dc

Læs mere om Lavenergi

27/9 2021