LCA
LCA
scroll
Campus Service DTU og Malene Bach vinder Farveprisen 2024 for transformationsprojektCampus Service DTU har været bygherre på projektet og Malene Bach har været den kreative kraft bag farver, tekstiler og møbler.

Campus Service DTU og Malene Bach vinder Farveprisen 2024 for transformationsprojekt

Farveprisen 2024 går til Campus Service DTU og Malene Bach for en spektakulær forvandling af Eva og Nils Koppels universitetsbygning - Campus B208

I en tale ved prisoverrækkelsen konstaterede formanden for komiteen bag Farveprisen, Danske Malermestres formand, Per Vangekjær, at han til dagligt oplevede mange forskellige former for byggeri:

- Som en, der har sin daglige gang på byggepladser og i færdige byggerier, ser jeg lidt af hvert. Fra noget, hvor man tænker: Det varer næppe længe, før de skal i gang med en renovering, til projekter, hvor man tænker: Jeg håber godt nok, de tager hånd om det, og at det får lov at stå længe.

Og han fastslog, at lige præcis den sidste følelse var sådan, han havde det, da han første gang oplevede det DTU Campus Service, Malene Bach og de involverede projektpartnere havde fået op at stå:

- Noget af det, der blev slået på, i jeres indstilling til prisen, var, at I ville skabe et tidssvarende, attraktivt læringsmiljø.

- I havde fokus på kunst, kulturarv og arkitektur, og på farver, lys og materialer. I ville transformere Eva og Nils Koppels gamle hus, forny det og skabe en moderne studiebygning med fokus på bæredygtighed, studiemiljø og kulturarv.

- Og I ville tilbyde rammerne om et aktivt studieliv, hvor man havde lyst til at være – også når man ikke skulle. Om det sidste lykkedes, ved I bedst selv, men det første lykkedes til fulde. Med mange bygherrer kunne med fordel lære af jer og det arbejde, I har stået for her.

Campus Service DTU har været bygherre på projektet og Malene Bach har været den kreative kraft bag farver, tekstiler og møbler.

Og blandt de mange kunstneriske greb som Malene Bach benyttede sig af, var en farvesætning af en bærende betonbjælke, der bærer taget på langs i bygningen. Bjælken er nu gul og fremhæver ovenlysets trekantede profiler.

Et auberginefarvet loft med blotlagte installationer medvirkede til valget af DTU og Malene Bach som årets prismodtager, ligesom også dygtigt brug af camouflagefarver til at 'skjule' nødvendige bygningselementer som radiatorer for øjet bliver fremhævet af komiteen bag farveprisen.

Malearbejdet på det prisvindende projekt er udført af malerfirmaet SV. Fischer, Hvidtfeldt & Hansen i Søborg.

Farveprisen er indstiftet af Danske Malermestre, og det er 19. gang prisen, som er på 50.000 kroner, bliver overrakt. Sidste år gik prisen til Nordre Toldbod, By & Havns ejendom, og året før blev Arbejdermuseet i København tildelt prisen.

-rh

12/6 2024