Aktuelle nyheder - Maling

Farver har betydning for psykenKunstner Malene Landgreen og Karlsson Arkitekter /VLA har givet Psykiatrien Slagelse en nytænkende og monumental farvesætning. (Foto: Malene Landgreen)

Farver har betydning for psyken

Med 10 farvepaletter har kunstneren Malene Landgreen og Karlsson Arkitekter/VLA skabt en storslået farvesætning til det moderne Psykiatrien Slagelse, der åbnede i august 2015

Del artiklen på

Fordelt over sygehusets 44.000 m2 myldrer farver frem, mens de på én gang giver personale og patienter et smukt kunstnerisk miljø, og på samme tid understøtter husets funktion og brug som behandlingssted. Der er arbejdet med bevidst med farvesætning som et element af sygdomsbehandlingen og som element til wayfinding for både patienter og pårørende.

Kunstneren Malene Landgreen og Karlsson Arkitekter /VLA har dermed givet Psykiatrien Slagelse en nytænkende og monumental farvesætning, som til fulde lever op til Farveprisens målsætning, og det indbringer nu parterne Farveprisen, som uddeles af Danske Malermestre og Kirsten & Freddy Johansens Fond.


(Foto: Malene Landgreen)

Farvepriskomiteen begrunder valget af Malene Landgreen og Karlsson Arkitekter /VLA således:

- Prisen er tildelt for arbejdet med farvesætningen og udsmykningen af Psykiatrien Slagelse; for det bevidste valg af farver – afdæmpet og dog udfordrende. Samtidig gives prisen for det velovervejede samspil mellem farvesætning og arkitektur; overalt skaber farverne sammen med transparente byggeri unikke oplevelser.

Kirsten Devantier, formand fra psykiatri-udvalget i Region Sjælland, er stolt over, at Psykiatrisygehuset i Slagelse bliver påskønnet med Farveprisen 2016.

- Vi har ønsket at integrere kunsten i arkitekturen og bruge farverne, formerne og lyset som en del af behandlingen. Farverne skaber en stemning, der er med til at dæmpe uro og skabe tryghed for patienterne, siger Kirsten Devantier.

Med prisen følger 150.000 kr., der fordeles ligeligt til Malene Landgreen og Karlsson Arkitekter / VLA.

Prisen overrækkes officielt af formand for Danske Malermestre og Farvepriskomiteen, malermester Per Vangekjær: Onsdag 25. maj kl. 11.00 – 12.30 på Psykiatrien Slagelse, Fælledvej 6, 4200 Slagelse.

-cmn


Fordelt over sygehusets 44.000 m2 myldrer farver frem. (Foto: Jens Lindhe)

Læs mere om Maling

19/5 2016
Industriel malingKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingMalingSnavsspray Eco venlig systemTekniske produkterTilføj dit firma her.
Send en mail.