Aktuelle nyheder om byggebranchen - Maling

Godt håndværk bag Farveprisen 2017Med jernbanebroen som motiv er der knyttet tråde til havnens fortid som industrihavn. Det store maleri kan ses fra begge sider af Limfjorden. Foto: Flügger/MurMal

Godt håndværk bag Farveprisen 2017

Historien om byen, om havnen og om livet i byen er i høj grad en del af fortællingen om dette års uddeling af Farveprisen

Del artiklen på

’Det Røde Bånd’ på havnen i Nørresundby kan ses som et vartegn over begge sider af Limfjorden, hvor Aalborg-siden har udsigten til det 1200 m2 store maleri, som er opført af MurMal-projektet.

Bag MurMal står Jyske Bank og Flügger, der har været drivkraft bag flere murmalerier rundt i landet, alle med et socialt sigte, og her er det arbejdet med de unge elever fra Tech Colleges skolepraktikcenter.

- I fortjener en stor ros, og tak ikke mindst, for jeres initiativ og de mange ressourcer, som I tilsammen lægger i MurMal-projekterne. Jeg håber meget på, at I fortsætter jeres arbejde. Jeg er fuldstændig overbevist om, at I flytter noget hos mange mennesker, når de ser et maleri i den størrelse. Man bliver simpelthen glad, når man ser det, sagde formand for Farvepriskomiteen og for Danske Malermestre, Per Vangekjær, ved overrækkelsen ved Hedegaard Siloen på havnen.

- Og alene det, at 13 af eleverne fik en rigtig læreplads på grund af dette projekt, beviser dets værd, tilføjede han.

I alt 150.000 kr.
Farveprisen blev uddelt af Danske Malermestre og Kirsten og Freddy Johansens Fond. Prisen på i alt 150.000 kr. gik til:

- Kunster Søren Elgaard, der har stået for motivet med udsnittet af den gamle jernbanebro, der forener de to byer over fjorden. 75.000 kr.

- Festligholdelse for eleverne fra Tech College Aalborg, der har stået for malearbejdet på det 30 gange 40 meter store maleri. 25.000 kr.

- MurMal-projektet, der siden 2009 har stået for flere murmalerier med lokale støtter og sponsorer. 50.000 kr.

Kan ses hele døgnet
Motivet er malet på Hedegaard A/S' silo på havnen, og det har med kunstner Søren Elgaards ord været et fantastisk projekt. De har skullet rense, grundbehandle, tegne motivet og male i flere lag.

- Jeg var nervøs, da eleverne skulle til at tegne det op. Men de klarede det så professionelt. Og det har været et eventyr at få denne opgave, der ligger i det offentlige rum, så alle kan have en holdning til det. Men jeg har endnu ikke hørt nogen negative røster, og jeg synes, det er godt, at det ligger her, hvor alle kan se det på alle tider af døgnet, sagde Søren Elgaard.

Inddrager elever i skolepraktik
Med jernbanebroen som motiv er der knyttet tråde til havnens fortid som industrihavn, og til broens nye status som Kulturbro med en nye gang- og cykelbro.
Projektet har desuden skabt bånd mellem erhverv, uddannelse og kunst.

- Det er også fortællingen om, hvordan man inddrager elever fra de tekniske skoler i projektet. SKP-eleverne kommer her helt frem i forreste række og viser, at de også er ’rigtige malere’, sagde Per Vangekjær ved overrækkelsen, der fandt sted ved Hedegaard Siloen.

Et CSR-projekt
MurMal-projektet er et CSR-projekt med flere parter bag, der har støttet ideen om, at erhvervsskoleelever er med til at skabe et kunstnerisk værk, samtidig med, at de har vist deres egen faglighed.

Parterne i ’Det Røde Bånd’ er: MurMal ved Jyske Bank og Flügger, derudover Aalborg Havn, Hedegaard A/S, Det Obelske Familiefond, Aalborg Kommune og Tech College Aalborg. Alle modtog diplomer, og Hedegaard A/S modtog en plakette for Farveprisen 2017 til ophæng på siloen.

-los


Læs mere om Maling

10/5 2017