Aktuelle nyheder - Maling

Kamila er Danmarks bedste malerelevEfterfølgende blev Kamilla Højrup og de øvrige fire deltagere i malerfagets konkurrence - fejret af Danske Malermestre, Malerforbundet i Danmark, malermestrene, hvor de er i lære med venner og familie

Kamila er Danmarks bedste malerelev

Kamilla Højrup fra Malerfirmaet Bent Skovgaard i Odder vandt lørdag titlen som Danmarks bedste malerelev ved DM i Skills 2019

Del artiklen på

Kamilla Højrup vandt lørdag titlen som Danmarks bedste malerelev ved DM i Skills 2019. Hun scorede flest point og kan smykke sig med titlen som danmarksmester. Hun fik 143 point ud af 190 mulige og var 30 point foran de andre på en delt andenplads.

Hun blev kåret sammen med vinderne fra 42 andre erhvervsuddannelser, som har dystet i mesterskabet, der er afholdt i Arena Næstved, hvor der er bygget telte. Der er i år 43 konkurrencefag og 17 demonstrationsfag.

Vinderen, der er i lære hos Malerfirmaet Bent Skovgaard i Odder, var glad for sejren:

- Man håber jo altid på at vinde, men jeg blev lidt overrasket, for jeg har jo også lavet nogle småfejl. Men jeg er overbevist om, at det er godt at have på CV'et at have vundet DM i Skills. Det har været stressende og megafedt at være med. Det er sjovt at vise tilskuerne, hvad malerfaget kan. At vi ikke bare lave flyttelejligheder. Det er godt at vise, at de ikke skal være så bange for farver, sagde hun efter sejren.Statsminister opmuntret af talent
Statsminister Lars Løkke Rasmussen var der også under afslutningsceremonien for at overrække diplomer og flotte små skulpturer af de forskellige fag.

- Det er så fantastisk at se så meget talent, kloge hoveder og kloge hænder samlet på ét sted. Vi voksne har meget at være bange for med klimakrise og meget andet politisk, men så skal man bare tage til DM i Skills, for så bliver man opmuntret af så mange unge danskere, der er vil så meget med deres liv. De er dedikerede, engagerede, dygtige og har store ambitioner, sagde Lars Løkke Rasmussen til de 320 konkurrencedeltagere.

Superstolt mester
Efterfølgende blev Kamilla Højrup og de øvrige fire deltagere i malerfagets konkurrence - Melissa Christensen fra Skaarup Malerfirma A/S, Lykke Rytter Mosegaard fra Fischers Malerfirma v/Henrik Fischer, Anja Termansen fra Tømrermester Lester Løndal og Jeanne Nybo Sørensen fra Håndværkergården - fejret af Danske Malermestre, Malerforbundet i Danmark, malermestrene, hvor de er i lære og deres venner og familier.

- I har alle kæmpet og haft udfordringer, men I skal være stolte over det, I har lavet. Tillykke Kamilla du har præsteret det ypperste - og du har jo den fornøjelse, at du skal repræsentere Danmark til VM i Skills i august. Så du skal i gang med at træne, sagde formand for Malerforbundet i Danmark Martin B. Hansen.

Kamilla Højrups mester Jeppe Skovgaard var som en overraskelse mødt op for at lykønske hende.

Formand for Malerforbundet i Danmark ønsker Kamilla Højrup tillykke.

- Jeg er superstolt. Det er første gang vi har en deltager med til DM i Skills - og vi har alle i virksomheden bakket op om hendes deltagelse. Vi har fire svende og tre lærlinge, fordi det er nødvendigt for at skaffe svende i vores lille lokalområde, sagde han.

Vinderen skal med til VM i Skills 2019 i Kazan i Rusland 29. august - 3. september 2019.

Anja Termansen fra Tømrermester Lester Løndal vandt arbejdsmiljøprisen for at være den bedste til at tage vare på sig selv og arbejdsmiljøet under konkurrencen.

- jhn og Fotos Søren Hytting

Se mere på Danske Malermestres Facebookside her

 

Læs mere om Maling

8/4 2019
Industriel malingKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingMalingSnavsspray Eco venlig systemTekniske produkterTilføj dit firma her.
Send en mail.