Aktuelle nyheder - Maling

Malere efterlyser respektDirektør for Danske Malermestre, Ole Draborg (th), besøger malerne på en større københavnsk byggeplads.(Foto: Søren Hyttig)

Malere efterlyser respekt

Ordentligt malearbejde kræver en rigtig maler og ikke mindst ordentlige arbejdsbetingelser. Danske Malermestre stiller skarpt på de betingelser, maleren får til at udføre sit arbejde

Del artiklen på

Tidligere hed det, at malerens kit skjulte tømrerens skidt. Mærker efter slag med hammeren, skæve smig og skruehuller; maleren klarede det hele og sluttede af med smukke, nymalede vægge og paneler. Og sådan er det stadigvæk; det er maleren, der kommer som den sidste på byggepladsen og gør overfladerne pæne, lækre og indbydende.

- En rigtig maler tilfører lige den sidste finish til byggeriet. Det er hans arbejde, du som det første lægger mærke til… Og spørger man overalt i byggeriet, er det vores arbejde, den rigtige malers arbejde, kunderne bemærker, når de træder ind.

- Men desværre er det langt fra altid, vi får de optimale arbejdsbetingelser. Det er faktisk sjældent, at byggeriet er klar til maleren, når han kommer, siger Danske Malermestres direktør, Ole Draborg, der nu sammen med de 1500 organiserede medlemmer af organisationen vil arbejde for at forbedre forholdene i byggeriet.

Ikke kun de andres skyld
Ole Draborg fortæller, at det desværre hører til dagens uorden, at håndværkerne på byggepladserne bruger kostbar tid på at rydde op efter andre for at kunne komme i gang. Alt for ofte står gipsplader og andre materialer oplagret mellem maskiner og håndværktøj, mens savsmuld og afklippede ledninger flyder på gulvet.

Men forholdene på byggepladserne er ikke alene de andres skyld, mener Ole Draborg, der ikke kun vil pege fingre ad byggeledelsen og de øvrige håndværkere. Han peger på, at malerfaget også er nødt til at se indad:

- Vi må erkende, at vi i lang tid har ladet os koste rundt på pladserne og ladet os byde næsten hvad som helst. Og nok også mere, end andre fag. Jeg ved, at eksempelvis gulvlæggerne som gruppe ikke accepterer andre håndværkeres rod.

Han anerkender, at der hos mange malermestre er et forståeligt ønske om ikke at gøre sig ud til bens over for byggeledelsen, fordi der måske står en kollega, som vil være parat til at tage over.

- Men hvis andre faggrupper kan sige fra, så kan vi vel også. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at de tilstande, som vi oplever, ikke kan ændres, og at vi bare skal acceptere tingenes tilstand, fastslår Ole Draborg og peger på, at blandt andet urealistiske tidsplaner, rod og manglende respekt for hinandens arbejde alt sammen har konsekvenser – ikke mindst for bygherrerne, der i sidste instans ikke får det produkt, de betaler for.

-cmn

Læs mere om Maling

2/12 2016
Industriel malingKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingMalingSnavsspray Eco venlig systemTekniske produkterTilføj dit firma her.
Send en mail.