Aktuelle nyheder - Maling

Maling giver energibesparelserBeckers Malings stand på Building Green 2015. I år vil Beckers bl.a. præsentere en række svanemærkede produkter på sin stand i Forum.

Maling giver energibesparelser

Nye tekniske egenskaber betyder, at maling og overfladebehandling i stigende grad kan tænkes ind som en integreret del af bygningers klima- og energiegenskaber

Del artiklen på

I fremtiden kan og bør maling spille en langt større rolle i forhold til at passe på klimaet. Det mener maling- og lakproducenten Tikkurila Danmark, som bl.a. står bag Beckers Maling og ISO Paint Nordic, har dyppet penslen i den bæredygtige palette og ser frem til at sætte grøn kulør på Building Green 2016 i Forum i København den 2. og 3. november.

Ved Building Green vil producenten ikke mindst sætte fokus på maling og overfladebehandling som meget mere end dekoration og vedligehold. Maling og overfladebehandling kan nemlig også fungere som egentlige byggekomponenter med en positiv indvirkning på bygherrens driftsomkostninger såvel som komforten for brugerne.

Det gælder f.eks. tagmalingen ISO Paint ClimateCooler, som ud over traditionelle egenskaber som beskyttelse og levetidsforlængelse for tagbeklædningen bidrager til et bedre indeklima og energibesparelser ved at reducere varmeindstrålingen markant.

Cooler med specialpigment
- Maling og overfladebehandling med specialprodukter er en både meget tilgængelig og effektiv vej til forbedringer af indeklimaet og lavere energiforbrug. De fordele er der flere og flere, som får øjnene op for, siger Kenneth Johansen, der er adm. direktør i Tikkurila Danmark.

- ClimateCooler er tilføjet specialpigmenter, som sikrer, at op til 80 % af den indstrålede varme reflekteres tilbage til atmosfæren. I praksis betyder det, at tagetage-rum i bygninger med et tag, som er behandlet med ClimateCooler, bliver langt behageligere at opholde sig i, når solen bager, ligesom energiforbruget til køling nedsættes væsentligt, siger Kenneth Johansen.

En anden højteknologisk løsning, som i år finder vej til Tikkurila Danmarks messestand, er Drytech Biorid, der med få lag er i stand til at bekæmpe skimmel og fugt. Serien er baseret på mikroporøs matrixteknologi og er specielt designet til at lave indendørs overflader. Systemet repræsenterer den nyeste udvikling inden for funktionsmalinger, som kombinerer stor dækkeevne, korte tørretider og en flot overflade takket være nogle helt specielle funktioner i forhold til absorption, indkapsling og forsegling.

Miljømærkede materialer
Ud over klimaforbedrende samt skimmel- og fugtbekæmpende løsninger vil messedeltagerne, der lægger vejen forbi Tikkurila Danmarks stand, få lejlighed til at opleve et omfattende program af miljømærkede materialer.

Det gælder ikke mindst fra Beckers Maling, der gennem årtier har prioriteret miljøvenlig produktudvikling højt, og som i dag udbyder flere miljømærkede produkter end nogen anden europæisk maling- og lakproducent.

På Building Green vil Beckers bl.a. præsentere en lang række af malinger, som bl.a. er mærket med Svanemærket er godkendt af det svenske Astma- og allergiforbund samt har opnået svensk indeklimamærkning.

-cmn

Læs mere om Maling

19/10 2016
Industriel malingKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingMalingSnavsspray Eco venlig systemTekniske produkterTilføj dit firma her.
Send en mail.