Aktuelle nyheder - Maling

Mangel på arbejdskraft koster dyrt i malerbranchenDirektør Ole Draborg fra Danske Malermestre

Mangel på arbejdskraft koster dyrt i malerbranchen

Halvdelen af malervirksomhederne i Danske Malermestre må sige nej til opgaver, fordi de ikke kan skaffe den nødvendige arbejdskraft. Det fremgår af den netop færdiggjorte konjunkturundersøgelse fra Danske Malermestre

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Der er gang i malerfaget i øjeblikket og forventningerne til fremtiden er ikke mindre positive, tværtimod. Faktisk forventer et stort flertal af virksomhederne, at fremgangen i omsætningen og beskæftigelsen fortsætter i resten af 2019:

- Men det kommer jo an på, om de kan skaffe den nødvendige arbejdskraft, for det kniber det med, siger direktør Ole Draborg.

Inden for de sidste tre måneder har to ud af tre malervirksomheder måttet søge forgæves efter nye ansatte. Og fem ud af seks malermestre siger, at det har været vanskeligt at finde kvalificeret arbejdskraft.

Derfor har halvdelen af malervirksomhederne måttet sige nej til opgaver, de er blevet tilbudt, og mange bruger derfor vikarbureauer og ansætter udenlandsk arbejdskraft for at håndtere situationen.

Store forventninger til fremtiden
Halvdelen af virksomhederne forventer fremgang i omsætningen mens kun otte procent forventer en tilbagegang.

Det samme gælder beskæftigelsen, hvor hele 41 procent af virksomhederne forventer en
stigende beskæftigelse i 2. halvår 2019, mens kun fire procent forventer et fald i beskæftigelsen.

Ordrebeholdningen er kraftigt forøget ved udgangen af 1. halvår 2019, idet halvdelen af virksomhederne har en større ordrebeholdning end samme tidspunkt sidste år mens kun seks procent har en mindre ordrebeholdning.


Læs mere om Maling

10/7 2019
Industriel malingKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingMalingSnavsspray Eco venlig systemTekniske produkterTilføj dit firma her.
Send en mail.