LCA
LCA
scroll
Nordmænd vil have dansk maling Administrerende direktør Johannes Jakobsen i DSJ Malergruppe. Foto: DSJ Malergruppe AS.

Nordmænd vil have dansk maling

Norske Håndverksgruppen satser stort på at etablere forretning i Danmark, og fire nye malervirksomheder bliver en del af koncernen. Det er koncernens første investering i Danmark

DSJ Malergruppe, C. Møllmann & Co., Malerfirmaet Jeppesen og Malerfirma Ernst Hansen er nu en del af Håndverksgruppen. Dermed vil koncernen være til stede i de tre skandinaviske lande Norge, Sverige og Danmark.

- Vi er meget glade for at udvide til et tredje land og få fire solide malerfirmaer med på holdet. Danmark er en vigtig del af vores strategi om at blive en væsentlig aktør inden for overfladebehandling i Norden. Med denne etablering får vi en god indgang til et nyt land med en omsætning på mere end 360 millioner kr., siger koncernchef Øyvind Emblem.

Håndverksgruppen har en klar vækststrategi frem mod 2025. På mindre end 30 måneder har Håndverksgruppen, der nu består af 100 håndværksvirksomheder i Norge, Sverige og Danmark, passeret en årlig omsætning på ca. 3,4 milliarder kroner.

Fire nye malerfirmaer danner god base i Danmark
De fire nye firmaer er alle malerfirmaer. DSJ Malergruppe og C. Møllmann & Co. ligger i København, Malerfirmaet Jeppesen ligger i Hirtshals og Aalborg, og Malerfirma Ernst Hansen i Aarhus. Med etableringen får Håndverksgruppen en god base i Danmark, hvor målet er at vokse yderligere og få en national tilstedeværelse over tid. Desuden beviser Håndverksgruppen, at modellen også er attraktiv uden for Norge og Sverige.

- De nye virksomheder er alle veldrevne og rentable med en lang historie og lokalt tilhørsforhold. De udviser professionalisme og har et højt fokus på håndværkerne og medarbejderne, hvilket afspejler vores værdier, siger Øyvind Emblem.

Alle virksomheder i Håndverksgruppen bevarer deres traditionelle firmanavne og fortsætter med deres lokale engagement og nærhed til medarbejdere og kunder. Derudover har virksomhederne mulighed for at videreudvikle sig ved at dele faglig viden og erfaringer.

- Det er vigtigt for os at udtrykke taknemmelighed og respekt for de fire virksomheder, der er med på rejsen i Danmark. Vi er imponerede over deres professionalisme, deres lange traditioner og ekspertise og ikke mindst af folkene bag disse virksomheder, siger Øyvind Emblem.

En fælles forretningsfilosofi lover godt for fremtiden
DSJ Malergruppe består af syv virksomheder, der leverer malerydelser til private og offentlige virksomheder, kommuner og boligselskaber. Virksomheden ligger i København med afdelinger i Syd- og Vestsjælland, har 90 ansatte og en omsætning på 85 millioner kroner.

- Vi har været i tæt dialog med Håndverksgruppen og har været imponerede over den måde, de arbejder på. Vi deler forretningsfilosofi og tanker om fremtiden. At organisere flere virksomheder over et større geografisk område er noget, vi selv har gjort med de syv virksomheder, vi i dag består af. Dette har vi ønsket at bygge videre på. At vi også kan beholde vores egen identitet og lokale tilhørsforhold på den kommende rejse har været vigtigt i beslutningen, siger administrerende direktør Johannes Jakobsen i DSJ Malergruppe.

Flere århundreders historie sikres som en del af koncernen
C. Møllmann & Co. blev grundlagt i 1879 og leverer alle former for malerydelser til offentlige og private virksomheder, men er især kendt for sin ekspertise inden for restaurering og renovering af bygninger med metoder som forgyldning og ældre maleteknikker. Virksomheden, der også har tre søsterselskaber, ligger i København og har i dag omkring 175 ansatte. Omsætningen er på 180 millioner kroner.

C. Møllmann & Co. har gennemført en række større projekter for blandt andet Christiansborg Slot, Carlsberg, Danske Bank og Det Kongelige Teater.

- Vi ser det som en spændende mulighed for at udvikle virksomheden yderligere. Vi er en virksomhed med en over 140 år gammel historie. Ved at blive en del af Håndverksgruppen sikrer vi forretningens fremtid, samtidig med at vi kan styrke os yderligere og sikre yderligere vækst. Navnet forbliver det samme, driften fortsætter, og vi fastholder den traditionelle virksomhed, som vores kunder og samarbejdspartnere kender os, siger Christian Ravn, adm. direktør i C. Møllmann & Co.

Fra venstre: Christian Ravn, adm. direktør, C. Møllmann & Co., Henrik Lundberg, malermester, Nielsen & Kromann, Jan Skaaning, regnskabschef, C. Møllmann & Co., Johnny Langhoff Basse, direktør, Nielsen & Kromann. Foto: C. Møllmann & Co.

Spændt på videre rejse og erfaringsudveksling
Malerfirmaet Jeppesen er en familiedrevet virksomhed beliggende i Hirtshals og Aalborg. Virksomheden, der blev etableret i 1960, har 60 ansatte og omsætter for omkring 40 millioner kroner. Malerfirmaet Jeppesen udfører alle maleropgaver for både offentlige og private kunder og har leveret projekter til blandt andet Aalborg Havnefront, Aalborg Sygehus og Ørestad Syd Plejecenter.

- Vi er meget glade for at blive en del af Håndverksgruppen. Vi er blevet taget godt imod og ser frem til at komme med på en spændende rejse fremad med erfaringsudveksling og godt samarbejde. Vi vil fortsat have en stærk, lokal tilstedeværelse og vil fortsætte med at drive virksomheden selvstændigt som i dag, men med mulighed for videreudvikling gennem en større koncern, siger daglig leder Lars Jeppesen i Malerfirmaet Jeppesen.

Daglig leder Lars Jeppesen og Mette Møgelmose i Malerfirmaet Jeppesen. Foto: Malerfirmaet Jeppesen.

At blive en del af noget større giver mulighed for vækst og styrke
Malerfirma Ernst Hansen ligger i Aarhus, har 89 ansatte og en omsætning på omkring 55 millioner kroner. Virksomheden opererer hovedsageligt i Østjylland og leverer malerydelser til privatpersoner, virksomheder, boligforeninger og entreprenører.

- Vi har i flere år ledt efter en mulighed for at blive en del af noget større og er i den forbindelse kommet i kontakt med Håndverksgruppen. Vi er imponerede over deres måde at drive forretning på – etisk, socialt og økonomisk. Vi ser dette samarbejde som en god mulighed for vækst og styrke af 'know-how', siger daglig leder Lene Due Rosendal i Malerfirma Ernst Hansen.

Købsprisen er fortrolig mellem parterne, men alle ejerne geninvesterer en væsentlig del af salgsprisen og bliver aktionærer i Håndverksgruppen.

Håndverksgruppen
• Håndverksgruppen omfatter 100 virksomheder, som udfører alle former for overfladebehandling. Koncernen har til formål at professionalisere branchen ved systematisk at investere i bæredygtighed og miljø, arbejdsliv og faglig kvalitet i hele Norden.
• Håndverksgruppen vil udnytte lokal forankring og markedskendskab sammen med stordriftsfordele.
• Håndverksgruppen har aktiviteter i hele Norge samt dele af Sverige og Danmark
• Koncernen har en samlet omsætning på omkring NOK 4,8 milliarder og tæt på 3000 medarbejdere.
• Håndverksgruppen er ejet af FSN Capital og medarbejdere.

-dc

20/12 2022