Aktuelle nyheder - Maling

Nyt udvalg vil gøre malerfagets miljøbelastning mindre- Der er fx målet om ansvarligt forbrug og produktion og klimaindsats. Det skal vi være behjælpelige med som hovedorganisation for landets malermestre, lyder det fra udvalget.

Nyt udvalg vil gøre malerfagets miljøbelastning mindre

Danske Malermestre har netop oprettet et nyt klima- og miljøudvalg, der skal arbejde for genbrug af emballage og maling, samt se på det store forbrug af plastic, hvor noget havner de forkerte steder

Del artiklen på

Samfund - Miljø

Danske Malermestre har taget en beslutning om at selv være i front i kampen for et bedre klima- og miljøafsæt. Bestyrelsen har netop nedsat et nyt klima- og miljøudvalg, der skal arbejde for at malerfagets klima og miljøbelastning bliver mindre.

- Vi vil selv være i front, før der fra andre sider tages beslutninger på malerfagets vegne. Vi er et fag, der bruger meget plastic - og måske også skyller microplastic ud i grundvandet, når vi renser penslerne. Det skal vi finde metoder til at gøre bedre i fremtiden, siger bestyrelsesmedlem i Danske Malermestre Dennis Lindholm fra Malerfirmaet Jacobsen & Ringvei i Charlottenlund, der er en del af det nye udvalg.

Ingen ved reelt, hvor plasticen ender
I de seneste 50 år har malerfaget belastet miljøet en del med plastic, som bliver kørt på genbrugsstationen. Men reelt ved ingen, hvor det ender henne.

- I 2025 overtager leverandørerne af malingen selve behandlingen af emballagen. Det kommer til at koste for os som kunder. Vi vil derfor gerne have indflydelse på, hvad der kommer til at ske. For problemet forsvinder jo ikke, bare fordi leverandørerne overtager det. Derfor vil vi gerne være på forkant med om det miljømæssigt kunne betale sig at arbejde med et andet materiale, måske at gå tilbage til metalspande. Vi vil i konstruktiv dialog med leverandørerne, påpeger Dennis Lindholm.

Profilere malerfaget
Udover de mest presserende arbejdsopgaver med genbrug af emballage og maling, og at mindske udledningen af maling i naturen, vil det nye klima- og miljøudvalg også kigge på mere miljøvenlig transport og nye mere miljørigtige produkter.

- Vi skal også se på FN's Verdensmål, hvor vi som et sundere malerfag kan profilere os. Der er fx målet om ansvarligt forbrug og produktion og klimaindsats. Det skal vi være behjælpelige med som hovedorganisation for landets malermestre, siger Dennis Lindholm.

Danske Malermestre kan ikke tvinge medlemmerne til at købe elbiler, men organisationen kan være med til at belyse, hvilke fordele og ulemper, der er ved det. Branchen kan også selv lave undersøgelser på klimaaftrykket ved rensning af pensler mv.

-jhn

FAKTABOKS
Arbejdsopgaver for Danske Malermestres klima- og miljøudvalg

• Arbejde for genbrug af emballage og maling
• Arbejde for at spild og udledning af maling i naturen fjernes
• Mindske transportens CO2-udledning gennem effektivisering af transporten og øget brug af miljøvenlige transportformer
• Fremme anvendelsen af produkter med mindst muligt klimaaftryk og miljøbelastning

Læs mere om Maling

8/10 2019
Industriel malingKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingMalingSnavsspray Eco venlig systemTekniske produkterTilføj dit firma her.
Send en mail.