LCA
LCA
scroll
Tilfredshed blandt malerne med statsministerens fokus på erhvervsuddannelserne Ole Draborg har været direktør i Danske Malermestre i 27 år.

Tilfredshed blandt malerne med statsministerens fokus på erhvervsuddannelserne

Direktør i Danske Malermestre Ole Draborg ser positivt på statsminister Mette Frederiksens (S) fokus på efteruddannelserne og mesterlæren i nytårstalen. Samtidig appellerer han til en genoplivning af håndværkerfradraget

Statsminister Mette Frederiksen (S) brugte meget krudt på erhvervsuddannelserne i nytårstalen i går. At folkeskolen fokuserer mere på det boglige end det at være dygtig med hænderne; At kunne bygge, forme og være kreativ. Og derfor vælger de fleste unge gymnasiet til og erhvervsuddannelserne fra.

- Mette Frederiksen var inde på, at vi i Danmark har glemt værdien af godt håndværk. At vi netop skal have en skole med fokus på både det praktiske og det boglige. At erhvervsuddannelserne skal være førstevalget for mange flere unge mennesker. Det er vi selvfølgelig enige i, siger direktør Ole Draborg fra Danske Malermestre i en kommentar til statsministerens nytårstale.

Han fremhæver også, at Mette Frederiksen talte om mesterlæren med mere sidemandsoplæring og færre bøger.

- Det er første gang, en regering så tydeligt har fokuseret på erhvervsuddannelserne – og vi satser på, at vi nu for alvor kan leve op til målsætningen om, at flere unge vælger det. Målsætningen er 25 % nu, men vi er nede på 20 % af en årgang, der vælger en erhvervsuddannelse, siger Ole Draborg.

Målsætningen stiger til 30 % fra 2025.

Genoplivning af håndværkerfradrag
Med kriser og udfordringer, der står i kø – krigen i Ukraine, den økonomiske krise med stigende renter og rekordhøj inflation og stigende energipriser – mener Danske Malermestres direktør, at regeringen bør genindføre håndværkerfradraget.

- Vi håber regeringen vil genoverveje boligjobordningen, fordi opbremsningen i byggeriet er ved at tage hårdt fat. Ordningen har altid haft et sigte, der rækker længere end det almindelig konjunkturpolitiske. Først og fremmest har det været en ordning, der har gjort det overkommeligt for almindelige danskere at få professionel hjælp til vedligeholdelse af deres boliger i stedet for at kaste sig ud i gør-det-selv-projekter. Og ordningen har beviseligt mindsket danskernes appetit på sort arbejde, siger Ole Draborg.

-dc

2/1 2023