Aktuelle nyheder - Maling

To i opløbet til årets farveprisDet er Rønnow Arkitekter A/S, der i samarbejde med Holbæk kommune har gennemført renoveringen af Brorfelde Observatorium, som er med i opløbet til årets farvepris.

To i opløbet til årets farvepris

Roskilde Museum og Brorfelde Observatorium er i spil til dette års farvepris på 150.000 kr. Den uddeles af Danske Malermestre og Kirsten og Freddy Johansens Fond i maj

Del artiklen på

Roskilde Museum og Brorfelde Observatorium er i spil til dette års farvepris,  der uddeles af Danske Malermestre og Kirsten og Freddy Johansens Fond i starten af maj

– Farveprisen har til formål at sætte fokus - og ikke mindst belønne - flot malearbejde og godt håndværk. Og begge projekter lever til fulde op til dette, selvom de er meget forskellige, fortæller Danske Malermestres direktør, Ole Draborg.

Museumskoncernen ROMU har indstillet Roskilde Museum og billedkunstneren Maja Lise Engelhardts farvesætning af museets lokaler.

To kulturperler
Museumskoncernen ROMU har indstillet Roskilde Museum og billedkunstneren Maja Lise Engelhardts farvesætning af museets lokaler, der rummer den fast udstilling, 'Magt og Mennesker og Roskilde i glimt'. En farvesætning, der dels danner baggrund for de udstillede genstande på museet og dels understreger den kulturhistorie, de udstillede genstande er en del af.

Og Rønnow Arkitekter A/S, der i samarbejde med Holbæk kommune har gennemført renoveringen af Brorfelde Observatorium - og i den forbindelse genskabt Kgl. Bygningsinspektør Kaj Gottlobs polykrome (mangefarvet) farvesætning. Det er den genskabte farvesætning, der oprindelig blev udført i 1965, der er indstillet til Farveprisen 2018, der er på 150.000 kr.

Overrækkelse i maj
I midten af april var komiteen, der vurderer de projekter, der var indstillet til prisen, ude at tage en række af de indstillede projekter nærmere i øjesyn - og det var, fortæller Ole Draborg, en svær opgave.

– Overordnet set havde alle projekterne en meget høj kvalitet, hvad de i øvrigt altid har haft, så udover at være vanskelig opgave, var det også meget spændende tur, hvor vi blev præsenteret for rigtig flot malearbejde og spændende farver.

Næste skridt i udvælgelsen af en endelig vinder sker én af de nærmeste dage. Her sætter farvepriskomiteen sig sammen en sidste gang og gennemgår indstillingerne for Roskilde Museum og Brorfelde Observatorium igen - og sammenholder dette med de input, de fik under besøgene.

Selve overrækkelsen finder sted den 17. maj. Den er åben for alle.

-jhn

Læs mere om Maling

18/4 2018