Aktuelle nyheder - Nedrivning & Miljøsanering

Ny svanemærket daginstitution skal erstatte skimmelramt original efter seks årDet nye Børnehuset Troldehaven forventes at kunne tages i brug umiddelbart efter sommerferien 2024. Illustration: JJW Arkitekter.

Ny svanemærket daginstitution skal erstatte skimmelramt original efter seks år

En daginstitution i Dianalund, der har stået tom siden 2017 grundet et skimmelsvamp-inficeret tag, skal nu rives ned og erstattes af en ny, svanemærket bygning

Del artiklen på

Sorø Kommunes Kommunalbestyrelse vil opføre en ny, Svanemærket daginstitution til børnehaven Troldehaven i Dianalund. Det blev samtidig besluttet, at den eksisterende Troldehaven skal rives ned.

- Vi har nu indgået aftale med totalentreprenør JJ Tømrer og Snedker, som blev vinder af udbuddet. Det er vi meget glade for. Vi modtog fire meget spændende tilbud, som alle blev bedømt af et bredt bedømmelsesudvalg med repræsentanter fra Børn og Undervisningsudvalget, Troldehaven og Byg og Anlæg i Sorø Kommune, fortæller projektleder Jan Holme Thomassen.

Byggeriet forventes at starte op efter sommerferien, efter der er søgt om nedrivningstilladelse af den eksisterende bygning.

Den eksisterende daginstitution blev lukket ned ved udgangen af 2017, da der blev fundet skimmel i tagkonstruktionen. Troldehaven har siden måttet få hverdagen til at fungere på to mindre arealer andre steder. Den nye daginstitution har derfor været længe ventet og med stort politisk fokus på at få den oprindelige placering i anvendelse igen.

Den nye svanemærkede daginstitution får et forventet bruttoareal på 900 m2 og skal huse tre grupperum til børnehave og to grupperum til vuggestue. Institutionen opføres som en moderne institution ud fra nutidige pædagogiske, drifts-, og myndighedsmæssige krav, som er anderledes i dag end tidligere.

Gennem brugerinddragelser har brugere været med til at sætte præg på udformningen, og der er bl.a. tænkt i gode personalefaciliteter, fleksible fællesarealer, garderober med direkte tilknytning til de enkelte stuer og meget andet.

-dc

Læs mere om Nedrivning & Miljøsanering

2/8 2023