LCA
LCA
scroll
Voldsom stigning i antallet af ladepunkter på kun et år

Voldsom stigning i antallet af ladepunkter på kun et år

De nyeste tal fra Transportministeriet viser, at udviklingen i offentligt tilgængelige ladepunkter fortsætter med at stige. Der er kommet 90 procent flere på kun et enkelt år

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Sammenligner man tallene fra første kvartal 2023 med tallene for samme kvartal i 2024 er antallet af ladepunkter gået fra 11.000 til 21.000, hvilket svarer til en stigning på 90 procent, og dermed næsten en fordobling på bare ét år.

Samtidig viser tallene, at danskerne har lettere ved at få adgang til en ladestander.Ser man på, hvor mange elbiler der er pr. ladepunkt, er tallet nede på 10,7.

Og det er over hele landet, at antallet af offentlige tilgængelige ladepunkter stiger. Tallene understreger ifølge transportminister Thomas Danielsen (V), at Danmark er godt på vej mod den grønne omstilling på vejene.

Samsø nummer 1
I første kvartal af 2024 er ladeinfrastrukturen blevet udbygget i 95 procent af de danske kommuner. Den største stigning i antallet af ladepunker har fundet sted på Samsø efterfulgt af Faxe, Nyborg, Herlev og Thisted.

Herlev, Faxe, Gentofte, Nyborg, Helsingør og Skanderborg er samtidig nye på top-20 over kommuner med flest ladepunkter pr. 1.000 indbyggere.

Tallene understreger også, at stigningen i antallet af ladestandere sker på tværs af landet, og det øger ikke ,mindst fleksibiliteten for bilister, der krydser landet i en elbil.

Tallene viser samtidig, at de kommuner hvor der er flest offentlige ladepunkter pr. 1.000 indbyggere, er Samsø på førstepladsen, efterfulgt af Fanø, København og Høje Taastrup.

15/5 2024