LCA
LCA
scroll
Forebyggelse er nu engang klogestFør og efter Fuglsang Algeservice har haft fat.

Forebyggelse er nu engang klogest

En dårligt vedligeholdt ejendom er dyr. Både for miljøet og for boligforeningen. Det ved man bedre end de fleste hos Fuglsang Algeservice, som bl.a. rådgiver om alger på tage, fliser og murværk

- Af Daniel Christensen

Der er imponerende mange gode grunde til, at man som boligforening vedligeholder sin ejendom. Den lange række af krav, der efterhånden stilles til bæredygtighed og klimabeskyttelse, giver efterhånden næsten sig selv, men undersøgelser viser igen og igen, at den væsentligste motivationsfaktor for vedligeholdelse er kroner og ører.

Hos Fuglsang Algeservice fra Ry mellem Skanderborg og Silkeborg er det da især også de økonomiske fordele, som indehaver Mikael Fuglsang vil rådgive om på Netværksdagen.

- Vi prøver at skille os ud fra mange af de andre firmaer, der arbejder i det samme felt som os ved at forklare om, hvordan man kan spare en masse penge på at holde sin ejendom ordentligt vedlige, siger han og tilføjer:

Har man eksempelvis et tagpaptag fyldt med det, man kalder stjernealger eller mos, så bliver levetiden på sådan et tag reduceret med 10-15 år, sammenlignet med hvis det er et tag, der står rent og tørt. Så den investering, man bruger på at have et sundt tag, den er mange gange mindre, end hvad det koster at skifte taget så mange år tidligere.

Fuglsang Algeservice er specialister i rensning, algebehandling og imprægnering af tag, facader, murværk og fliser for private boligejere, men arbejder også for erhvervskunder, hvor firmaet også har specialiseret sig i fjernelse af graffiti og betonsikring af bygninger, landbrugs- og industrianlæg.

Fugten er skurken
Ifølge Mikael Fuglsang er tagpaptag langt fra den eneste del af en bygning, der er værd at holde godt øje med.

- Sådan noget som murværk. Der er rigtig meget murværk, der står med fugt, hvor man er nødt til at skifte fuge og lave reparationer. Men når man skifter en fuge, så stopper man jo ikke ulykken. Man reparerer fugen, men man standser ikke kilden til fugten. Og det er jo fugten, der gør, at fugen skal udskiftes. For fugten får den til at smuldre. Og ved at rense og imprægnere murværket, får man en sund og tør mur, der kan ånde og stå og tørre. Så får den også en meget længere levetid, forklarer Michael Fuglsang.

- Det koster cirka 800 kr. at skifte en kvadratmeter fuge på en ejendom. Til sammenligning koster det kun 50 kr. at imprægnere en bygning pr. kvadratmeter. Og for de penge får man altså et sundt og tørt murværk, og fugerne holder meget længere, tilføjer han.

Mikael Fuglsang vægter bevaring af bygningsmaterialet højt, og det er de store mængder af fugt og nedbør, ejendommen udsættes for hvert eneste år, som han rådgiver om at beskytte mod.

- Til dagligt deler vi meget gerne ud af vores viden og yder al den rådgivning, vi kan få lov til. Og det er også det, vi kommer til at gøre til Netværksdagen, hvor vi samtidig står klar med vores produkter til rensning og imprægnering af tage, fliser, facader og murværk.


Reservér din billet til Netværksdagen på: ByensBoligforeninger.dk

Du inviteres med til Netværksdagen for Byens Boligforeninger
- Torsdag den 11. maj kl. 8.00-15.00
- Gratis adgang
- Gratis forplejning
- Gratis parkering
- Kom og gå, som det passer dig
- Kun plads til 200 besøgende, så husk at booke billet
- Sted: Frihedens Idrætscenter, Hvidovrevej 446, 2650 Hvidovre

daniel@odsgard.dk

2/5 2023