Aktuelle nyheder - Tag

K.B. Hallen vinder Den Europæiske Stålpris 2019I den nye K. B. Hal kan scenen flyttes rundt. Stålkonstruktionerne i hallen er forberedt til ophængning af 50 tons lyd- og lysudstyr overalt i salen. Foto: Niels Nygaard

K.B. Hallen vinder Den Europæiske Stålpris 2019

Prisen gives for kreativ og exceptionel anvendelse af stål ved genopførelsen af den ikoniske bygning

Del artiklen på

Det er The European Convention for Constructional Steelwork (ECCS), der står bag prisen. Den internationale dommerkomité fremhæver konstruktionens enkelhed, hvor stålbuerne understøtter elementer af beton og indgår i både tag- og dækkonstruktion. Det giver styrke til store søjlefri spænd og høj robusthed.

Derfor går Den Europæiske Stålpris, der uddeles hvert andet år, denne gang til Kjøbenhavns Boldklub (KB) som bygherre, Christensen & Co. Arkitekter, Rambøll som rådgivende ingeniør, Einar Kornerup som hovedentreprenør og Give Stålspær som stålentreprenør for samarbejdet om genopførelsen af K.B. Hallen.

Ikke som en tro kopi af den oprindelige hal, men i en tidssvarende fortolkning. Den nye KB Hal blev indviet i december 2018, efter at hallen blev totalskadet af en brand i 2011.

- Vi er stolte af det skulderklap, det er, at K.B. Hallen er udvalgt blandt Europas fremmeste stålprojekter. Den buede form, der er så karakteristisk for hallen, stiller store krav til stålkonstruktionernes styrke og har absolut været en udfordring for ingeniørdesignet. Desuden skal hallen kunne holde til lidt af hvert –som ramme for en række forskellige sportsaktiviteter og koncerter. Derfor er det bestemt en tilfredsstillelse, at vores løsninger anerkendes i branchen, siger Hans Exner, fagprojektleder for stålkonstruktionerne på K.B. Hallen.

Artiklen fortsætter under billedet...
Det var en enig, international dommerkomité, der udpegede K.B. Hallen som vinder af den mest prestigefyldte pris blandt professionelle stålfolk, Den Europæiske Stålpris 2019. Foto: Rambøll

Ikke for mange dB til naboerne
Den buede form er udført mere moderne end i den oprindelige version af hallen, bl.a. med en søjlefri udkragning af 1. salen, der dermed fremstår som en ’svævende’ etage mod øst og nord, hvilket stiller store krav til stålkonstruktionernes styrke og stivhed mod svingninger.

Kombinationen af stålbuer og betontag er optimal, idet den opfylder flere hensyn:
Der anvendes traditionelle præfabrikerede byggeelementer svarende til nutidens byggeteknik; det tunge betontag giver den nødvendige lyddæmpning over for hallens naboer, hvad et lettere tag af stålplader eller træ ikke ville kunne; og ikke mindst er bueformen effektiv til at bære tagets vægt, der udgør den dominerende andel af lasten.

Prisoverrækkelsen finder sted i Bruxelles d. 14. oktober 2019.

-los

Læs mere om Tag

6/8 2019
Ståltag Tag Tagpap/Tagfolie Tagrender UndertagFaldsikringGlashegnGlasrækværkGlastagGrønne TageHåndtering af tagpapInddækningInsektnetIsoleringsholderMontagekonsolOverdækningRegnvandsfaskineRustfrie skruerSkimmelsvampSkruerSne & fuglestopSnefangsrørStål skruerStålåseTag stilladserTag tilbehørTagberegnerTagmalingTagrende BeregnerTagrendenetTagrenoveringTagrensningTagstigeTermotagTrapeztagTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • RIAS

  RIAS

  Termotag - Kvalitet til enhver smag
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Guide og inspiration til valg af grønne tage og taghaver
 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Undertage - til alle tage
 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Med EXPO-NETs patenterede snefangsrør undgås problemer med fygesne
 • Monier

  Monier

  Komplette tagløsninger
 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Tagpapinspiration
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Mul10 ProSafe

  Mul10 ProSafe

  Tagdækkernes faldsikringssystem