Aktuelle nyheder - Tag

Miljørigtigt alternativ til zinkSelvom Stål Plus-tagrenderne er lavet af stål, så ligner de zink.

Miljørigtigt alternativ til zink

Plastmo har udviklet en stålløsning som et miljøstærkt alternativ til zinktagrenderne, som flere kommuner forbyder, fordi de udgør en risiko for jordforurening

Del artiklen på

På grund af de stigende regnmængder og ønsket om en bedre udnyttelse af ressourcerne til vandrensning vil mange kommuner fremadrettet adskille udledningen af kloakvand og det forholdsvis rene tagvand. Og her har Københavns Kommune imidlertid identificeret et miljømæssigt problem.

I en miljøundersøgelse, som Kommunen har fået foretaget, konkluderes det nemlig, at anvendelsen af zinktagrender kan lede til jordforurening, hvilket nu har fået konsekvenser. Flere og flere kommuner skærper deres miljøkrav over for bygherrer, der ønsker at anvende zinktagrender på hustagene, når ejendommen benytter lokalafledning af regnvand - og det giver både bygherrer og arkitekter nogle udfordringer.

For arkitekterne søger typisk at få både funktionalitet, trivsel, miljøhensyn og æstetik til at gå op i en højere enhed. Men det kan blive svært at få kabalen til at gå op, når en bygningsdel miljømæssigt bliver dømt ude. Og det er tilfældet med de ellers så populære zinktagrender.

- Arkitekterne kan rigtig godt lide det rå patinerede metal-look, som zinktag-renderne har. Men i flere kommuner må de ikke benytte dem af hensyn til miljøet, når ejendommen har lokalafledning af regnvand, hvilket bliver anvendt stadig hyppigere. Arkitekterne forstår naturligvis miljøhensynet, men er frustreret over at skulle erstatte metallet med et andet materiale, der ikke giver det samme udtryk, siger forretningsudviklingschef hos tagrendeproducenten Plastmo, Bjarke Fjeldsted.

Rette look og beskyttelse
Hos Plastmo har man fulgt myndighedernes stigende bekymring for kritisk udvaskning af zink tæt:

- Stadig flere kommuner afviser de ubehandlede zinktagrender, og derfor har vi faktisk helt tilbage i 2012 udviklet en stålløsning som et miljøstærkt alternativ til zinktagrenderne. Produktet, som hedder Stål Plus, er belagt med en speciel overfladebehandling, som gør, at ståltagrenden afleder markant mindre fra overfladebelægningen end en massiv zinktagrende. Tagrenden findes både i en halvrund og i den populære arkitekt form, og selvom tagrenderne er lavet af stål, så ligner de faktisk zink, oplyser Bjarke Fjeldsted og tilføjer:

- Stål Plus-tagrenderne opnår endda det ønskede, lidt mørke og rå metal-look på blot få år i modsætning til zink, hvor patineringen kan tage flere år. Det oxidlag, der dannes på overfladen, giver i øvrigt tagrenderne en unik beskyttelse mod korrosion, og samtidig er overfladebelægningen selvhelende ved ridser og snitflader.

-kj

Læs mere om Tag

20/11 2018
Ståltag Tag Tagpap/Tagfolie Tagrender Tagsten Tegltag UndertagFaldsikringGlashegnGlasrækværkGlastagGrønne TageHåndtering af tagpapInddækningInsektnetIsoleringsholderMontagekonsolOverdækningRegnvandsfaskineRustfrie skruerSkimmelsvampSkruerSne & fuglestopSnefangsrørStål skruerStålåseTag stilladserTag tilbehørTagberegnerTagisoleringTagkonstruktionTagmalingTagrende BeregnerTagrendenetTagrenoveringTagrensningTagstigeTermotagTrapeztagTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Phønix Tag

  Phønix Tag

  Med mere end 100 års erfaring ved vi det meste om tagpap
 • V. Meyer

  V. Meyer

  Creaton Melodie tagsten
 • V. Meyer

  V. Meyer

  Vario Vingefals tagsten
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • BMI Danmark

  BMI Danmark

  (Icopal & Monier) - Se vores brohurer om tagløsninger
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag
 • Monier

  Monier

  Komplette tagløsninger
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Tagpapinspiration
 • Mul10 ProSafe

  Mul10 ProSafe

  Tagdækkernes faldsikringssystem
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Undertage - til alle tage
 • RIAS

  RIAS

  Termotag - Kvalitet til enhver smag
 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.
 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Med EXPO-NETs patenterede snefangsrør undgås problemer med fygesne