Aktuelle nyheder - Tag

Ståltag med solceller opfylder arkitektens ønskeAllerede inden lanceringen er Lindabs nye ståltag med integrerede solceller nomineret til Byggeriets Energipris 2020.

Ståltag med solceller opfylder arkitektens ønske

Til foråret lancerer Lindab et ståltag med integrerede solceller, der skal fremme den vedvarende energiproduktion uden at gå på kompromis med arkitekturen

Del artiklen på

Fik blot halvdelen af danske husstande solceller på taget, kunne hele Danmarks elforbrug dækkes i en skyfri time, og vi ville være tættere på den langsigtede ambition om et CO2-neutralt Danmark. Det viser en analyse fra Energinet.dk, som illustrerer solcellernes store potentiale ift. vedvarende energiproduktion. Potentialet udnyttes dog langt fra i dag, hvor kun 15 % af det samlede elforbrug dækkes i de solrigeste timer.

- Vi oplever, at mange arkitekter gerne vil bygge med solceller pga. de energimæssige fordele, men de er tilbageholdne pga. æstetiske hensyn. Det bliver simpelthen ikke en integreret del af husets arkitektur og udtryk, når solcellerne eftermonteres på taget som selvstændige elementer. Derfor har vi udviklet et nyt ståltag ved navn SolarRoof, der kombinerer tag og solceller i en integreret løsning, siger Lene Agger, der er udviklingsingeniør i Lindab.

Gavner forretning og gør verden grønnere
Lindab SolarRoof produceres som Lindabs traditionelle kliktag, men med solcellepaneler limet oven på tagpladen. Det komplementerer tagets arkitektur og forenkler samtidig monteringen. Derudover gør den vedvarende energiproduktion solcelletaget til en god forretning for både økonomien og miljøet.

Det nye solcelletag er således bæredygtigt på flere planer, hvilket taler lige ind i Lindabs egen virksomhedsfilosofi:

- I Lindab vil vi gerne bidrage til det, vi kalder Good Thinking, som går ud på at udvikle smartere og mere bæredygtige produkter, der på én gang gavner vores kunders forretning og gør verden grønnere. Og det lever SolarRoof i høj grad op til, da det giver kunderne mulighed for at producere el, så de kan leve mere grønt, men også i et mere globalt perspektiv kan solcelletaget være med til at reducere klodens samlede CO2-udledning, siger Lene Agger.

I Danmark introduceres Lindab SolarRoof på messen Byggeri ’20, som afholdes den 10. til 13. marts 2020.

-kj

Læs mere om Tag

18/2 2020