scroll
 Succes med tagdækker-forløb: Den største sejr i mit liv - At stå med et svendebrev i hånden er den største sejr i mit liv. Skolen har altid været min skræk, og jeg har aldrig følt, at jeg har passet ind, men det gør jeg nu, siger Patrick, som nu kan kalde

Succes med tagdækker-forløb: Den største sejr i mit liv

Med projektet Tagdækker Trainee har Phønix Tag Materialer siden 2019 hjulpet ledige unge ind på arbejdsmarkedet. I dag modtager den første trainee sit svendebrev

27-årige Patrick er én af de ledige, der gennem opkvalificeringsforløbet Tagdækker Trainee, som Phønix Tag Materialer står bag, har fået en ny retning i livet. I dag modtager han sit svendebrev og kan som den første trainee kalde sig for uddannet tagdækker.

- At stå med et svendebrev i hånden er den største sejr i mit liv. Skolen har altid været min skræk, og jeg har aldrig følt, at jeg har passet ind, men det gør jeg nu. Det, at jeg nu har gennemført en uddannelse og fået et bevis på, jeg kan noget, betyder utroligt meget, siger han og peger på Tagdækker Trainee som en vigtig faktor:

- Tagdækker Trainee-forløbet var med til at skubbe mig i en ny retning, og har givet mig troen tilbage på mig selv og langt mere livsglæde. Gennem forløbet og praktikken er jeg blevet en del af et stærkt fællesskab – og jeg føler, jeg har fundet den rette hylde og et erhverv, jeg elsker, fortæller Patrick.

Blåstempling af projektet
Tagdækkerbranchen mangler generelt arbejdskraft, og det fik Phønix Tag Materialer til at tage affære. Virksomheden iværksatte for to år siden programmet Tagdækker Trainee – et opkvalificeringsforløb for ledige uden for arbejdsmarkedet, som har fået opbakning fra både ministerium og jobcentre landet over og sendt mere end 40 ledige ind på arbejdsmarkedet.

Ifølge Kenneth Vraa hos Phønix Tag Materialer er Patrick det endegyldige eksempel på, at projektet virker efter intentionen om på den ene side at hjælpe unge ledige ind på arbejdsmarkedet og på den anden side at tilføre arbejdskraft til branchen.

- Trainee-forløbet for tagdækkere er tænkt som en håndsrækning til dem, der endnu ikke er klar til en erhvervsuddannelse. Gennem en kombination af skole og praktik hos en tagdækkervirksomhed, får de muligheden for at komme tættere på arbejdsmarkedet og en hverdag, hvor de både lærer og bidrager. Og i sidste ende får tagdækkerbranchen tilført flere kvalificerede hænder. Det er Patrick et glimrende eksempel på, siger han.

Givende for praktikpladsen
Før Patrick blev en del af Tagdækker Trainee-forløbet og kom i praktik hos sin nuværende arbejdsgiver Tagpap A/S i Skive, var han arbejdsløs og havde svært ved af finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Praktikforløbet blev vendepunktet for Patrick, der nu kan kalde sig tagdækker.

Bent Sørensen, der ejer Tagpap A/S sammen med Dennis Andersen, håber, at Patricks eksempel kan inspirere andre aktører i branchen til deltage i programmet og løfte et socialt ansvar.

- Vi har engageret os i programmet, fordi det ligger os meget på sinde at hjælpe udsatte og tage et socialt ansvar. Så da Phønix Tag Materialer lancerede programmet, så vi det som en oplagt mulighed for at løfte det ansvar, og derfor tilmeldte vi os, fortæller han og tilføjer:

- Patrick har udviklet sig utroligt meget. Da han begyndte hos os, var han meget genert og turde næsten ikke løfte blikket, men nu kan han komme klokken fem om morgenen og fyre en vittighed af. Han har fået selvtillid og troen på sig selv tilbage. Og det er virkelig givende at se en ung mand udvikle sig på den måde. Han siger selv, at det er den bedste arbejdsplads, han har haft, fordi folk tror på ham, fortæller Bent Sørensen.

Stærke kræfter bag
Foruden Phønix Tag Materialer står en række andre stærke parter bag Tagdækker Trainee-projektet. Det gælder blandt andet jobcentre over hele landet, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), en række private virksomheder, 3F og Learnmark Horsens, som alle har været vigtige medspillere undervejs mod målet.

Hos Learnmark Horsens, der står for den teoretiske og praktiske del af uddannelsen, er man ikke i tvivl om, at projektet skaber værdi – både for tagdækkerbranchen og for de unge:

- Vi synes, Tagdækker Trainee er et fantastisk projekt, og derfor bakker vi op, når en privat virksomhed tager initiativ til at starte et opkvalificerende forløb til gavn for en hel branche. Vi kan se, hvordan forløbet er med til at bygge de unge op og give dem selvtillid og troen på, at de kan noget, siger Ib Kloster, der er underviser hos Learnmark.

Om Tagdækker Trainee
- Phønix Tag Materialer har iværksat forløbet Tagdækker Trainee i samarbejde med en række private virksomheder, jobcentre over hele landet, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), uddannelsesudbyderen Learnmark og 3F.

- Forløbet varer 12 uger, som består af en kombination af undervisning og praktik hos lokale tagdækker-virksomheder.

- Deltagerne kan kombinere forløbet med en bred palette af efterfølgende uddannelser eller jobs; f.eks. ny mesterlære, erhvervsgrunddannelse (EGU), individuelt tilrettelagt erhvervsuddannelse (IEUD) eller ordinær ansættelse.

-los

18/3 2021
 • Asbest gør udskiftning af skoletag næsten 170 procent dyrere

  Asbest gør udskiftning af skoletag næsten 170 procent dyrere

  byggeri ›Udbud på 44 millioner kroner for udskiftning af skoletag i Solrød i begyndelsen af marts
 • Verdens største tagplacerede solcelleanlæg skal ligge i Horsens

  Verdens største tagplacerede solcelleanlæg skal ligge i Horsens

  tag-tagsten ›Den årlige produktion af grøn strøm forventes at ligge på over 33 GWh, hvilket svarer til husstandsforbruget for ca. 7300 husstande eller 6 % af det samlede strømforbrug i Horsens Kommune
 • Potentielle boligkøbere skal være opmærksomme på asbest

  Potentielle boligkøbere skal være opmærksomme på asbest

  nedrivning-og-miljoesanering ›Huse fra 60’erne og 70’erne er populære, men Danske BOLIGadvokater advarer om, at man som boligkøber skal være opmærksom på, om der er anvendt asbest, hvor der er ’skrappe krav til både nedtagning og bortskaffelse’
 • Nyrevideret tagpapbibel nu i fysisk form

  Nyrevideret tagpapbibel nu i fysisk form

  tag-tagsten ›'Tagpappens bibel' udkommer nu i totalrevideret udgave – også i fysisk form. Tekster og tegninger til hver af de 13 PTM-anvisninger har fået et gennemsyn og er blevet opdateret i et nyt opslagsværk
 • PVC-tagrenden er bedre end sit rygte

  PVC-tagrenden er bedre end sit rygte

  kloak-afvanding ›Lang levetid, lavt CO2-aftryk og ingen udledning af farlige stoffer i naturen. Det er nogle af fordelene ved en miljøvaredeklareret PVC-tagrende. Tagrendeproducenten vil have et opgør med PVC-materialets blakkede ry og anerkende dets mange kvaliteter
 • En lavere elregning er vigtigere end klimaet

  En lavere elregning er vigtigere end klimaet

  tag-tagsten ›For et flertal af danskerne er en lavere elregning den primære årsag til at investere i solceller fremfor klimahensyn, viser ny undersøgelse. Ekspert opfordrer dog til, at både økonomi og klima tænkes ind, når man vælger solcelleløsning
 • Alternative tagløsninger vinder frem

  Alternative tagløsninger vinder frem

  tag-tagsten ›De gamle tagtyper fravælges i stigende grad, når der bygges nye parcelhuse, eller gamle tage skal udskiftes
 • Vil opnå fuld CO2-neutralitet i 2050: Ny bæredygtighedschef skal skubbe på

  Vil opnå fuld CO2-neutralitet i 2050: Ny bæredygtighedschef skal skubbe på

  tag-tagsten ›Kristian Knorr Svane tiltrådte den 1. december som bæredygtighedschef hos Egernsund Wienerberger. Han skal fremme virksomhedens bæredygtige indsatsområder i Norden frem mod fuld CO2-neutralitet og endnu mere klimabevidst teglproduktion