bygma
LCA
scroll
Tagdækkerlærlinge går efter at vinde DM i SkillsChris Grønbæk Schou skal konkurrere mod sin holdkammerat Nicolai Langager ved DM i Skills i år. Foto: Learnmark Tech.

Tagdækkerlærlinge går efter at vinde DM i Skills

Efter 16 effektive arbejdstimer blev vinderne af regionsmesterskabet for tagdækkerlærlinge kåret på Learnmark Tech. De er nu klar til DM i Skills, som afholdes i Høng den 28. til 30. april.

I regionsmesterskabet deltog fire dygtige tagdækkerlærlinge, som alle viste håndværk på højt niveau. I konkurrencen lavede de tagdækning med listedækning, som er én ud af to opgaver til DM i Skills.

22-årige Chris Grønbæk Schou er en af vinderne, og han glæder sig til at deltage i DM i Skills og har en plan for, hvordan han når sit mål om at blive Danmarks bedste tagdækkerlærling.

- Jeg har aldrig regnet med, at jeg skulle deltage i DM i Skills. Det skal jeg nu, og det betyder, at jeg skal give mig endnu mere og være endnu mere omhyggelig, end jeg var til regionsmesterskabet. Og så skal jeg forberede mig mentalt på, at der er så mange mennesker, der kigger på mig, og at skuemestrene hele tiden kan holde øje med, hvad jeg laver, siger DM-deltageren.

Chris skal konkurrere mod sin holdkammerat og faste samarbejdsmakker på skoleforløbene Nicolai Langager på 24 år, der også ser det som et skulderklap at komme med til DM i Skills.
- Det er helt nyt for mig at skulle konkurrere i mit fag og vise det frem til andre, end dem jeg arbejder for. Op til DM i Skills skal jeg øve mit blikarbejde, fordi jeg til regionsmesterskabet spildte alt for meget tid på at lave samlingerne på den rigtige måde, siger Nicolai Langager.

Det er fedt at være tagdækker
De to DM-deltagere er uden tvivl i gang med den uddannelse, der er helt rigtig for dem, og Nicolai Langager sætter ord på følelsen.

- Det fede ved at være tagdækker er friheden i arbejdet, den altid gode udsigt og at arbejde udenfor i det gode vejr. Det allerfedeste er at mærke stilheden i det øjeblik, hvor jeg har slukket brænderen, understreger tagdækkerlærlingen.
Learnmark Tech har også brolægger- og anlægsstruktørlærlinge med til DM i Skills 2022.

-pf

14/2 2022