Aktuelle nyheder - Tag

Tagpapproducent: På tide at der skrues op for grøn efterspørgselAdm. direktør hos tagpapproducenten Eurotag Danmark, Peter Kranz.

Tagpapproducent: På tide at der skrues op for grøn efterspørgsel

Eurotag Danmark hilser regeringens strategi om målrettet at sigte mod at øge efterspørgslen på klimavenlige produkter og services velkommen

Del artiklen på

380 mia. kr. Så meget køber det offentlige årligt ind for, og nye beregninger viser, at disse indkøb belaster klimaet med 12 mio. tons CO2 om året. På den baggrund har regeringen nu lanceret en samlet strategi for grønne offentlige indkøb.

Ifølge finansminister Nicolai Wammen rummer de offentlige indkøb nemlig et stort potentiale. Dels for at nedbringe CO2-udledninger her og nu og dermed bidrage til klimamålsætningen gennem konkrete løsninger. Dels for at skubbe på udviklingen af mere klimavenlige produkter og services på sigt. Med strategien sender regeringen med andre ord et klart signal om, at klima- og miljøvenlige produkter og ydelser er fremtiden, og at offentlige indkøb skal være en motor for grøn udvikling i markedet.

Peter Kranz, der er adm. direktør hos tagpapproducenten Eurotag Danmark, hilser strategien velkommen. Han mener, at det er på høje tid, at regeringen målrettet sigter mod at øge efterspørgslen på klimavenlige produkter og services:

- Som tagpapproducent repræsenterer vi udbudssiden. Vi har gennem 30 år produceret og leveret grønne tagpapprodukter, som er kendetegnet ved sin lange levetid, og som indgår i den cirkulære økonomi gennem kontinuerlig genanvendelse, siger Peter Kranz og fortsætter:

- Som altid gælder det, at udbuddet følger efterspørgslen, og her har vi gennem årene savnet en regering, der tør at gå forrest og skrue op for efterspørgslen på grønne produkter og services. Efterspørgslen kommer nemlig ikke dumpende ned fra himlen. Vi har med andre ord ventet på et initiativ som dette.

Tjene en vigtig ’dobbeltfunktion’
Peter Kranz forventer ikke kun, at strategien kommer til at skabe større efterspørgsel på grønne løsninger. Den vil også helt automatisk øge incitamentet til at udvikle grønne produkter og services på udbudssiden blandt producenterne:

- Vi har på første hånd været vidne til et marked, der i stigende grad tænker i grønne løsninger, men som samtidig er begrænset af gamle, sorte byggevaner. Derfor er denne grønne strategi yderst tiltrængt. For mig at se kommer den til at tjene en vigtig ’dobbeltfunktion’. Ikke nok med at den skaber incitament til at indkøbe grønne løsninger, så skaber den samtidig på udbudssiden et større incitament til at producere grønne produkter og services. Begge dele er selvsagt bydende nødvendigt for at sætte skub i en grøn omstilling i markedet.

Eurotag Danmark er eneforhandler af tagpap-produkter fra Derbigum, der er specialiseret i energibesparende og bæredygtige tagpapløsninger. Koncernen har de seneste ti år genanvendt 25.600 tons byggeaffald svarende til en CO2-besparelse på 12.800 tons CO2.

-kj

Læs mere om Tag

30/10 2020
Tag Tagpap/Tagfolie Tagrender Tagsten Tegltag UndertagByggerådgivningFaldsikringGlasrækværkGlastagGlasværnGrønne TageHåndtering af tagpapInddækningIsoleringsholderMontagekonsolOverdækningRustfrie skruerSkimmelsvampSkruerSolcellerStål skruerTag stilladserTag tilbehørTagberegnerTagmalingTagpladerTagrende BeregnerTagrenoveringTagrensningTagstigeTermotagTrapeztagTilføj dit firma her.
Send en mail.