Aktuelle nyheder - Tag

Tagrender i Sort Stål til guld-certificering i SlagelseDe prælakerede tagrender har 25 års garanti.

Tagrender i Sort Stål til guld-certificering i Slagelse

SPONSORERET INDHOLD: Slagelse Kommune er på vej mod at færdiggøre sit første byggeri med et mål om certificering til DGNB Guld. Til byggeriet er valgt tagrender fra Plastmo i den populære serie Sort Stål

Del artiklen på

Skovsøbakken er et byggeri på knap 2000 m2, som bliver daginstitution for 200 børn i Slagelse Kommune. Når Skovsøbakken Daginstitution står færdig ved årsskiftet, vil det være med 200 meter Sort Stål-tagrender.

Sort Stål-serien er i prælakeret sort, som visuelt passer ind i trenden i byggeriet i dag, og løsningen giver i Slagelse-byggeriet et flot helhedsindtryk med sorte vinduer, døre, inddækninger og tagrender.

Projektleder Andreas Marcher fra Georg Berg fortæller, at entreprenørfirmaet til alle de seneste projekter har foretrukket Plastmo tagrender.

Ved byggeriet Skovsøbakken har entreprenøren således peget på Sort Stål-tagrenderne, også fordi kommunen har som målsætning, at byggeriet skal være kommunens første projekt med certificering til DGNB Guld.

I lighed med en anden populær stål-tagrende fra Plastmo (den såkaldte Stål Plus-tagrende) kan de Sorte Stål-tagrender fra Plastmo indgå i certificerede byggerier som DGNB, da de ikke belaster med miljøfarlige stoffer som zink eller bly, og de kan derfor også sættes op i kommuner, hvor der er forbud mod brugen af zink.

Samtidig gør det processen enklere, at tagrenderne har en produktspecifik miljøvaredeklaration (EPD) med det lavest dokumenterede CO2-aftryk på markedet.

- Den produktspecifikke EPD gjorde det nemt for rådgiveren og os at godkende produktet, siger projektleder Andreas Marcher.

Plastmos lange garanti for de prælakerede tagrender var også vigtig for entreprenørfirmaet, som kun ønsker at bruge løsninger, som ikke giver reklamationer og holder i mange år.

Den første dialog om tagrenderne i projektet var med Plastmos distriktschef Melina Olsen, og tagrenderne blev efterfølgende købt gennem Bygma i Sorø.

Andreas Marcher fortæller, at han er meget tilfreds med samarbejdet med Plastmo, der har været gode til hurtigt at finde løsninger, som kunne løse specielle behov i projektet, hvor der blandt andet blev anvendt vandsamlerkasser, som ikke bruges så ofte.

Sort Stål-tagrender kan monteres med lim, og det er en løsning, som har bevist sin styrke i mange år - og uden lodning kan tagrenderne monteres af flere faggrupper.

- Vi er jo et tømrerfirma, og vi kan ikke lodde, som blikkenslagerne kan, så det er et stort plus, at løsningen er limbar og kan monteres af tømrere, så vi selv kan montere og holde vores byggerytme, siger Andreas Marcher.

Sort Stål-serien har været en stor succes for Plastmo, siden den store kvartrunde Arkitekt Tagrende i størrelse 14, der som den første blev introduceret på markedet i midten af 2022. Siden har Plastmo fulgt op på efterspørgslen med størrelse 11 og 12 i producentens populære halvrunde tagrender.

- Markedet har taget virkelig godt imod de sorte tagrender. Vi har solgt langt flere end budgetteret, siger marketingchef Mia Krogh, Plastmo.

- Sort er er en trend i boligbyggeriet og også ved renovering, hvor bygherren ønsker et stilskifte eller et nyt udtryk. Døre, vinduer og tage ser godt ud, når tagrenden matcher i sort, siger salgschef, Morten Post.

Læs mere om Tag

15/11 2023
Tag Tagpap/Tagfolie Tagrender Tagsten Tegltag UndertagByggerådgivningFaldsikringGlasrækværkGlastagGlasværnGrønne TageHåndtering af tagpapInddækningIsoleringsholderMontagekonsolOverdækningRustfrie skruerSkimmelsvampSkruerSolcellerStål skruerTag stilladserTag tilbehørTagberegnerTagmalingTagpladerTagrende BeregnerTagrenoveringTagrensningTagstigeTermotagTrapeztagTilføj dit firma her.
Send en mail.