LCA
LCA
scroll
Tre virksomheder er i spil til pris for at tage socialt ansvarMed en kombination af 12 ugers undervisning og praktik hos en tagdækkervirksomhed kan udsatte unge komme tættere på arbejdsmarkedet via Tagdækker Trainee-forløbet.

Tre virksomheder er i spil til pris for at tage socialt ansvar

Dansk Industri uddeler den 28. september DI Prisen 2021 til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for at skabe lige muligheder på arbejdspladsen. Og de tre nominerede er...

Mountain Top er nomineret for integration af nydanskere i arbejdsmarkedet. Virksomheden efteruddanner og underviser nydanskere og sørger for at inkludere dem i et arbejdsfællesskab.

Phønix Tag Materialer nomineres for et Tagdækker Trainee forløb, hvor udsatte unge på kanten af arbejdsmarkedet får mulighed for at uddanne sig som tagdækker.

NCC er nomineret for en virksomhedsskole, hvor unge på kanten af arbejdsmarkedet bliver indsluset og sikret beskæftigelse. På virksomhedsskolen kombineres undervisning og praktisk arbejde.

Alle tre virksomheder ser det som en stor styrke at hjælpe bl.a. unge, langtidsledige og nydanskere ind på arbejdsmarkedet. HR-chef i Mountain Top, Jeanette Hassel, siger bl.a. følgende om afkastet af virksomhedens integrationsprogrammer:

- Det giver og en stor diversitet, en stor fællesskabsfølelse og en helt speciel kultur. Vi håber, andre virksomheder kan få øjnene op for, hvor vigtigt det er at tage et socialt ansvar.

60 ledige er kommet i job eller uddannelse
Phønix Tag Materialer tog affære, da det viste sig, at tagdækkerbranchen mangler arbejdskraft. Virksomheden iværksatte i 2019 programmet Tagdækker Trainee – et opkvalificeringsforløb for ledige uden for arbejdsmarkedet, som har fået opbakning fra både ministerium og jobcentre landet over og sendt 60 ledige i job eller uddannelse. Det svarer til 80 % af det samlede antal deltagere.

For salgs- og marketingdirektør Kenneth Vraa giver projektet de ledige en mulighed for en ny start i en branche med gode jobmuligheder, og en sikker fremtid; uanset etnicitet, race, køn, alder eller hidtidige livsudfordringer.

- For os har det været en mulighed for at hjælpe vores kunder og holde økosystemet i branchen i gang. Samtidig har det givet branchen en mulighed for at tage et socialt ansvar, siger Kenneth Vraa.

Løfter et ansvar i lokalområdet
NCC har gennem mange år arbejdet med virksomhedsskoler for udsatte unge, der kombinerer undervisning og arbejdet ude på byggepladsen. De unge får en hverdag, hvor de indgår i sjak og får kollegaer.

- Det vi gerne vil opnå med vores virksomhedsskoler er, at vi er med til at løfte et ansvar i de lokalområder, vi opererer i, men det er også et spørgsmål om at udbrede kendskabet til vores branche, siger HR-direktør Louise Sjøntoft.

Alle kan se med online, når showet starter den 28 september klokken 15.00. Klik her for tilmelding.

-los


27/8 2021