left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Tag

Utraditionelt tiltag får 87 % af ledige deltagere i arbejde87 % af de nu tidligere ledige er kommet videre i job og uddannelse. Her jubler de sammen med bl.a. initiativtageren adm. direktør Paul Erik Rask fra Phønix Tag Materialer (yderst til venstre).

Utraditionelt tiltag får 87 % af ledige deltagere i arbejde

Hele 21 af 24 elever går videre i job og uddannelse efter et nytænkende og utraditionelt tiltag for at få nye tagdækkere i arbejde

Del artiklen på

Samfund - Uddannelse

Et utraditionelt tiltag for at skaffe arbejdskraft til en branche, der mangler arbejdskraft, er blevet en succes. Hele 87 % af de deltagende ledige er på vej i job og uddannelse, og det er et højere tal, end man plejer at opleve ved mange andre kurser og praktikforløb.

Der er tale om det såkaldte Tagdækker Trainee-forløb hos producenten af tagpap Phønix Tag Materialer i Vejen. Den utraditionelle vej ind på arbejdsmarkedet bringer udsatte unge og andre ledige sammen med tagdækkervirksomheder, der mangler arbejdskraft.

Det er anden gang, at forløbet gennemføres med et godt resultat, og det viser, at trainee-modellen er den rigtige – både for deltagerne og for virksomhederne.

Artiklen fortsætter under billedet...
Ved at sejle i kano, bygge tømmerflåder, kravle i træer og sove i bivuak fik de 24 trainees de sidste to dage før diplomoverrækkelsen lært at arbejde sammen i det fri under ledelse af BS Christiansen. Udvikling af personligheden har hele vejen været en vigtig del af trainee-forløbet.

Tæt samarbejde
Administrerende direktør Paul Erik Rask fra tagpapproducenten er initiativtager til forløbet. Han sagde ved overrækkelsen af diplomer den 6. december, at den nye model har vist sig at virke i praksis og gerne må inspirere andre brancher.

- Vi har valgt at kombinere skoleophold meget tæt sammen med praktik hele vejen igennem. Eleverne har vist gåpåmod og har hurtigt nået et højt fagligt niveau, samtidig med at de personlighedsudviklende kurser, bl.a. med BS Christiansen, også har gjort gavn. Jeg er ikke i tvivl om, at de unge bliver gode tagdækkere, siger Paul Erik Rask.

Phønix Tag Materialer har koordineret det utraditionelle forløb i tæt samarbejde med en række private virksomheder, jobcentre over hele landet, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og 3F.

Ifølge Paul Erik Rask skyldes det gode resultat netop, at alle er gået sammen om at løfte i flok for at løse en branches efterspørgsel efter arbejdskraft.

-los

Læs mere om Tag

6/12 2019
Ståltag Tag Tagpap/Tagfolie Tagrender UndertagByggerådgivningFaldsikringGlashegnGlasrækværkGlastagGrønne TageHåndtering af tagpapInddækningInsektnetIsoleringsholderMontagekonsolOverdækningRegnvandsfaskineRustfrie skruerSkimmelsvampSkruerSne & fuglestopSnefangsrørStål skruerStålåseTag stilladserTag tilbehørTagberegnerTagmalingTagrende BeregnerTagrendenetTagrenoveringTagrensningTagstigeTermotagTrapeztagTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Med EXPO-NETs patenterede snefangsrør undgås problemer med fygesne
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Guide og inspiration til valg af grønne tage og taghaver
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Tagpapinspiration
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag
 • Carl Ras

  Carl Ras

  Se alle aktuelle kampagner fra Carl Ras her…
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Undertage - til alle tage
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.
 • Mul10 ProSafe

  Mul10 ProSafe

  Tagdækkernes faldsikringssystem
 • RIAS

  RIAS

  Termotag - Kvalitet til enhver smag