Aktuelle nyheder - Ny- & tilbygning

Grønlandske hoteller skal renoveres for millionerDer skal bygges til med restauranter, værelser, mødelokaler og wellnessområder. Foto: PR.

Grønlandske hoteller skal renoveres for millioner

Nu trykker en af Grønlands største hotelkæder på startknappen til et massivt løft af sine fire hoteller

Del artiklen på

Det er blevet eksotisk at drage på eventyr i det høje nord, og arktisk turisme er på fremmarch. Det mærkes tydeligt hos hotelkæden, Hotel SØMA, hvor efterspørgslen på autentisk overnatning og spændende pakkerejser øges hvert år. Derfor vælger hotelkæden nu at investere et trecifret millionbeløb i renoveringer og tilbygninger på de fire hoteller i hhv. Nuuk, Sisimiut, Ilulissat og Aasiaat.

Først og fremmest skal eksisterende faciliteter renoveres, og der skal bygges til med restauranter, værelser, mødelokaler og wellnessområder. Samtidig træder et navneskifte i kraft. Det hele sker som en del af et markant strategiskifte hos non-profit hotellerne, som indtil i år har været kendt som ”Sømandshjemmet”.

- Gennem 50 år har vi drevet hoteller i Grønland, og vi føler en forpligtelse over for vores faste kunder og det stigende antal udenlandske gæster til at levere nye og moderne faciliteter, siger Magnus Elleby, regionschef for Hotel SØMA, som er 100 % non-profit, hvor al overskud går til velfærdsarbejde blandt søfolk og fiskere og i det lokale. Han fortsætter:

- Der er stadig meget mere at komme efter for os, og vi ser denne investering som en tak til vores loyale kunder, et attraktivt tilbud til turister og en fremtidssikring af velfærdsarbejdet. Vi vil gerne yde endnu mere velfærd, end vi gør i dag, og det skal finansieres gennem veldrevede og moderne hoteller, siger Magnus Elleby.

Medfører også navneskift og alkoholbevilling
Hotelkæden blev etableret i Grønland i 1969 og har hidtil været kendt som ”Sømandshjemmet”, men er nu i gang med en navneændring til ”Hotel SØMA”. Navneskiftet, inkl. nyt logo, er en del af en større rebranding-proces, som udover renoveringerne bl.a. også indebærer etablering af nye restauranter med alkoholbevilling.

Hotellernes velkendte cafeteria, hvor der i dag serveres hverdagsretter til overkommelige priser, og hvor mange lokale mødes til socialt samvær, fortsætter under navnet ”Sømandshjemmet | Cafeteria & Social” som en del af det daglige velfærdsarbejde.

- Virksomheden deles nu i to ben – hotel og velfærd. Det er en fordel både praktisk og strategisk, for hvert ben kan nu 100 procent koncentrere sig om dét, de er sat i verden for: enten at drive et topmoderne hotel eller at yde velfærd i lokalsamfundet, siger Magnus Elleby.

Første spadestik i 2021
Byggeprojekterne sendes løbende i udbud over de kommende to år, og første spadestik er allerede taget ved Hotel SØMA Sisimiut. Renoveringen og tilbygningerne forventes at stå færdige om fem år.

-pf

Læs mere om Ny- & tilbygning

2/11 2021