Aktuelle nyheder - Ny- & tilbygning

Roskilde Badet lukker delvist nedDet nye bassin i Roskilde Badet lukker ned i december

Roskilde Badet lukker delvist ned

1-års gennemgang af svømmehal afdækker forhold, som skal udbedres. Derfor lukkes det nye 50 meter bassin, aktivitetsbassinet og terapibassinet i en kortere periode

Del artiklen på

- En 1-års gennemgang af et byggeri er netop det tidspunkt, hvor vi som bygherre har en mulighed for at få udbedret forhold på garantien, siger vicekommunaldirektør Martin Lindgreen fra Roskilde.

Kommunen har valgt at få det hele ordnet samtidig, så generne for brugerne bliver koncentreret til en kort periode.

- Hvis noget af arbejdet er klar hurtigere, end entreprenøren forventer, så åbner de dele selvfølgelig med det samme, siger vicekommunaldirektør Martin Lindgreen.

Han påpeger, at mens aktivitetsbassinet og terapibassinet åbner igen mellem jul og nytår, vil 50 m basinnet først være klar igen midt i januar. Det gamle 25 m. bassin og varmtvandsbassin er åbent, ligesom saunaer, ir-sauna og dampbad stort set vil være åbent hele tiden.

- Siden den nye svømmehal åbnede i juni 2021, har den været rigtig flot besøgt. Der er i perioden solgt godt 63.000 enkeltbilletter + klippekort og sæsonkort. Desuden er der ca. 1.800 foreningsbrugere og 800 folkeskoleelever om ugen, fortæller han og forklarer, at man i forbindelse med alle byggerier laver en 1-års og en 5-års gennemgang, hvor byggeriet gennemgås for fejl. Disse fejl har entreprenøren ret og pligt til at udbedre.

På Roskildebadet er der konstateret forhold, der hver især ikke kræver en akut nedlukning af Roskildebadet. Men med det samlede billede af reparationer, der kræver delvis nedlukning, er det hensigtsmæssigt at udføre reparationerne på én gang.

Grunden til at de udføres nu, er at det er 1 år siden, at betonarbejderne blev afleveret af entreprenøren. Udbedringen af fejl udføres af entreprenøren uden udgift for kommunen.

Hvad skal der ordnes?
I 50 m. bassinet er det ”udligningstanken”, der skal tømmes og have en coating. Coatingen har en tørretid på 13 dage, og herefter skal vandprøver afgøre, om alt er ok. Udligningstanken er der, hvor overskydende vand løber hen, når der er mange i bassinet. Bassinet er sat til at åbne igen den 13. januar, hvor resultaterne af vandprøverne forventes klar.

I aktivitetsbassinet og terapibassinet har man ved 1-års gennemgangen konstateret, at en varmeveksler og nogle rør skal skiftes. Det betyder, at alt vandet skal ud og fyldes på igen med efterfølgende vandprøver. Bassinerne vil ifølge planen være klar til brug lige før nytår.

I saunaområdet er det mindre ting, som f.eks fuger, der skal skiftes. Det kan betyde, at der lukkes i nogle kortere perioder.

Da der stadig vil være mulighed for at svømme, benytte varmtvandsbassin og wellnessfaciliteter, vil der ikke være en delvis refusion af månedskort eller billetpriser i perioden, hvor arbejdet pågår, siger Martin Lindgreen afslutningsvis.

-pf

Læs mere om Ny- & tilbygning

24/11 2021