LCA
LCA
scroll
120 almene, træbaserede boliger på vej ud for AarhusFørste spadestik forventes omkring årsskiftet 2024/25. Efter planen kan byggeriet stå færdigt i løbet af 2026.

120 almene, træbaserede boliger på vej ud for Aarhus

Brabrand Boligforening og Boligforeningen Århus Omegn står bag seks bæredygtige punkthuse med minimal CO2-udledning i smukke omgivelser i Hasselager. Projektet opføres i totalentreprise af BM Byggeindustri

Byggegrunden Kolt Østerparken i Hasselager vil fremover huse 120 nye almene boliger på i alt 8600 m2. Brabrand Boligforening og Boligforeningen Århus Omegn står hver især bag tre nye punkthuse i op til fire etager på den fællesejede grund i forstaden sydvest for Aarhus.

Kommende beboere får adresse mellem eksi­sterende boligområder, fredskov og åbent land, og fra området er der udsigt over Aarhus og bugten.

Boligerne kommer til at bestå af varierende typer fra små 1-værelses- til store 4-værelseslejligheder.

Sammensætningen vil være attraktiv for forskellige beboere på udkig efter en almen bolig - den enlige, til børnefamilien, det unge par, men også til ældre beboere, som har behov for en tilgængelig bolig.

- I Brabrand Boligforening har vi en ambition om at vokse bæredygtigt med det omkringliggende bysamfund – gerne gennem partnerskaber.

- Med opførslen af nye boliger i Hasselager tager vi sammen med Boligforeningen Århus Omegn et stort skridt i den retning, og samtidig glæder vi os over et byggeri, der med et lavt CO2-aftryk overholder den snævre økonomiske ramme for alment byggeri, siger Jens Martin Møller, projektchef, Brabrand Boligforening.

Træbaseret modulbyggeri med lav CO2-udledning
Punkthusene opføres som præfabrikeret modulbyggeri udført overvejende i træ med facader beklædt med skifer og stålplader i grålige nuancer. 

Projektet har netop været udbudt i totalentreprise med særligt fokus på at nedbringe CO2-udledningen, som er blevet vægtet særskilt som en del af evalueringen af tilbuddene.

Det bliver BM Byggeindustri, som sammen med Skala Architecture og Vognsen Rådgivende Ingeniører skal opføre byggeriet med en samlet klimapåvirkning på 6,2 kg CO2-ækvivalenter/m2/år.

Klimapåvirkningen er dermed næsten halveret i forhold til bygningsreglementets nuværende krav på maksimalt 12 kg CO2-ækvivalenter/m2/år.

- Vi er meget stolte over at have vundet denne vigtige sag i Aarhus, som viser, at også større byer udenfor København har visionære bygherrer, der tør satse på fremtidens byggemetoder.

- Vi har haft et fremragende samarbejde med alle involverede parter og kan takke hele teamet for deres indsats og for en god og konstruktiv udbudsproces.

- Vores fokus på CO2-reduktion og ansvarligt byggeri har været centralt i dette projekt, og vi ser frem til at fortsætte med at udbrede træbaseret modulbyggeri i hele Danmark, siger Tom Mikkelsen, direktør for BM Byggeindustri.

Første spadestik forventes omkring årsskiftet 2024/25. Efter planen kan byggeriet stå færdigt i løbet af 2026.

- I Århus Omegn har vi et strategisk fokus på miljømæssig bæredygtighed og får med dette ambitiøse byggeri mulighed for at bygge bæredygtigt med lavt CO2-aftryk og i træ.

- Det ser vi frem til i et fortsat positivt samarbejde med Brabrand Boligforening og det udpegede team, siger Steen Grønholm Thomsen, projektchef, Boligforeningen Århus Omegn.

Om byggeriet

• Bygherrer: Brabrand Boligforening og Boligforeningen Århus Omegn.

• Totalentreprise: BM Byggeindustri med Skala Architecture og Vognsen Rådgivende Ingeniører.

• Fokus på minimal CO2-udledning ved at bygge smart og bygge i træ.

• Den samlede klimapåvirkning er på 6,2 kg CO2-ækvivalenter/m2/år. Nybyggeri over 1000 m2 må ikke overstige grænseværdien på 12,0 kg CO2-ækvivalenter/m2/år.

• Almene boliger til en bred målgruppe og boliger med optimale lysforhold i boligens rum og dagslys fra flere sider.

-dc

24/5 2024