Aktuelle nyheder - Træ

Drivtømmer fra en nordjysk strand bliver til et lille hus på SjællandI alt knap 5000 meter træ blev købt og fragtet fra Nordjylland til Sjælland.

Drivtømmer fra en nordjysk strand bliver til et lille hus på Sjælland

Sjællandsk privatperson snød virksomheder og løb med ejerløst, nordjysk drivtømmer. De mange lægter og spærtræ skal bruges til at bygge et lille hus

Del artiklen på

Af Daniel Christensen

Syd for Skagen drev der i begyndelsen af året en større mængde tømmer ind ved stranden. Den lokale strandfoged fik en vognmand til at hente træet, og så havde han en plads, hvor han kunne opbevare det. Og så tog han kontakt til politiet.

Da det trods fremlysning ikke lykkedes Nordjyllands Politi at finde ejeren, besluttede politiet i september at tage imod bud på træet. Eneste krav var, at budgiver selv måtte stå for afhentning af træet.

- Vi efterlyste i pressen, om der var nogen, der kendte noget til det. For hvis der nu var en ejermand, skulle de selvfølgelig have det. Men der var ikke nogen, der gjorde krav på det. Og så lavede vi efter et halvt år en pressemeddelelse om, at man nu kunne byde på det. Og det var der så cirka 20, der gjorde, fortæller Michael Elkjær, politikommissær, Sagscenter Frederikshavn, Nordjyllands Politi

Der var tale om:

Ca. 782 lægter med dimensionerne 9 x 4,6 x 540 cm svarende til ca. 4000 meter

141 stk. spærtræ med dimensionerne 19,5 x 4,6 x 480 cm svarende til ca. 700 meter

Flere af de bud, der kom ind – herunder flere fra virksomheder – var så lave, at politiet ikke tog dem alvorligt. Da fristen var udløbet, blev de potentielle købere, som havde budt et rimeligt beløb, kontaktet og oplyst om, hvad det højeste bud lå på.

De fik så mulighed for at byde igen og overgå det, men det var der ingen, der gjorde. Så den tilbudsgiver, der havde leveret det højeste bud i første omgang, fik træet for det beløb.

- Vi må ikke oplyse, hvad prisen var. Men vi syntes, at beløbet var fornuftigt. Køber var en privat mand på Sjælland, som skulle bruge træet til at bygge et lille hus. Og det var han meget tilfreds med. Køberen fik også lov at se det, inden han tog det med hjem, og han virkede som en glad mand, siger Michael Elkjær, der i øvrigt oplyser, at pengene fra salget er røget i statskassen.

Læs mere om Træ

2/11 2022