Aktuelle nyheder - Træ

#snedkermade ruller igen Sidste år vandt Marie Lytken Laursen #snedkermade med et bord med den ældgamle og sjældent brugte udsmykningsteknik, intarsia. Foto: Marie Lytken Laursen.

#snedkermade ruller igen

Med foto-konkurrencen #snedkermade stiller Snedkersektionen i DI Byggeri for fjerde gang skarpt på lækkert snedkerhåndværk og processen fra råt træ til færdigt produkt. Konkurrencen løber til den 3. november, og et smukt designermøbel er på højkant

Del artiklen på

Snedkerlavet interiør er populært hos danskerne, og designklassikere som 7'er-stolen, Y-stolen og Safaristolen er blevet en del af danskernes DNA sammen med snedkerkøkkener, -skabe og -døre. Der er noget særligt ved det håndgribelige og ærlige træarbejde.

- Snedkerarbejde i høj kvalitet bliver ved med at være efterspurgt – selv i perioder, hvor økonomien er usikker og dagligvarepriserne er på himmelflugt, siger chefkonsulent i Snedkersektionen i DI Byggeri, Patrick Zaubitz, og fortsætter:

- Snedkerlavet håndværk har simpelthen ramt en tendens i tiden, måske fordi designet er tidløst, smukt og holdbart. Smukt snedkerhåndværk er blevet en kilde til national stolthed, og i dette års #snedkermade sætter vi endnu engang fokus på det gode, danske snedkerhåndværk og processen fra råt træ til det færdige produkt, siger Patrick Zaubitz.

Foto og video
Med konkurrencen #snedkermade inviterer Snedkersektionen alle til at dele deres fotos og videoer af lækkert snedkerarbejde, uanset om man er professionel med mange års erfaring eller nystartet hobbysnedker. Som noget nyt i år kan man også deltage i konkurrencen ved at dele en video med #snedkermade.

- Vi vil gerne sætte ekstra fokus på processen bag det gode snedkerarbejde, og derfor vil vi også gerne se en masse flotte videoer af lækkert snedkerarbejde, siger Patrick Zaubitz.

Når konkurrencen slutter, udpeger dommerkomitéen tre vindere.

Førstepladsen vinder en CH24 | Y-stol af Hans J. Wegner fra Carl Hansen & Søn i sæbebehandlet bøg. Andenpræmien er en skammel i massiv eg fra Svanel, mens tredjepræmien er et skære- og serveringsbræt fra Skagerak.

Sådan deltager du:

Tag et lækkert billede og/eller video af snedkerhåndværkets detaljer eller proces
Upload dit billede på Instagram
Hashtag dit billede med #snedkermade
Gør din Instagram-profil offentlig, så man kan se dit billede eller din video
Deltag så mange gange du vil
Konkurrencen kører fra den 2. oktober 2023 til den 3. november 2023.

-dc

Læs mere om Træ

2/10 2023