scroll
Akustikloft giver designfriheden tilbage til arkitekterneAkustikloftet, Rold12, er opkaldt efter Rold Skov, der ligger tæt på Knaufs produktion i Nordjylland Danmark. Tallet 12 refererer til antallet af stave i hver akustikplade.

Akustikloft giver designfriheden tilbage til arkitekterne

Systemlofter giver let adgang til de installationer, som holder vores bygninger kørende, men de kvadratiske felter kan virke styrende for indretningen. Sådan er det dog ikke med Knaufs nye akustikloft

I moderne bygninger består loftet ofte af anonyme kvadrater, som skjuler de tekniske installationer og dæmper lyden. Det gør det nye akustikloft Rold12 fra Knauf op med. Rold12 forvandler loftet til et dynamisk designobjekt, der giver arkitekten endnu en flade at spille på:

- Rold12 er designet med stave i et trælook, som giver loftet en tredje dimension. Stavene giver loftet en flot organisk fremtoning og skjuler samtidig felterne i systemloftet, så du kan få en ubrudt flade, forklarer kommerciel direktør i Knauf Danoline, Henrik Londorf.

Kan bruges igen og igen
Det har længe været et ønske fra arkitekterne at få et design, som giver det funktionelle systemloft karakter og skaber en æstetisk helhed. Samtidig er der verden over et ønske om at vende tilbage til naturen med flere bæredygtige og naturlige materialer i arkitekturen. Denne tendens hilser Knauf velkommen, da gips er et naturmateriale, som kan bruges igen og igen:

- Gips er et naturmateriale på linje med træ. Men det helt særlige ved gips er, at vi kan bruge det igen og igen, uden at det taber værdi. I mere end 20 år har Knauf indsamlet gammel gips for at undgå ressourcespild, så vores gipslofter består faktisk af 30 % gamle gipsplader, som er blevet knust og brugt igen. Derfor giver vores akustiklofter også en høj score i bæredygtige certificeringer, siger Henrik Londorf.

Intet ressourcespild
Hensynet til genbrug og bæredygtighed betyder også, at Rold12 nok har et trælook på stavene, men er formet i gips hele vejen igennem. På den måde kan hele loftet tages retur og genbruges uden spild. Samtidig åbner gipsen for et væld af designmuligheder, da Knauf kan skræddersy farverne til arkitekternes behov, så loftet kan skifte karakter alt efter rummets form og funktion.

- Med Rold12 bliver loftet en designflade, som arkitekter og designere kan integrere i arkitekturen. De kan skabe hvide tredimensionelle flader, flader med træstave eller markere stavene med en opsigtsvækkende farve. Denne designfrihed sker ikke på bekostning af funktionaliteten. Tværtimod har Rold12 en høj brandklasse, en exceptionel god lyd og kan indrettes med diffus ventilation for et endnu bedre indeklima, fortæller Henrik Londorf.

Rold12 blev lanceret d. 1. marts i Danmark, Norge og Belgien. Herefter følger resten af Europa.

Om Rold12:
Type: Demonterbart akustikloft i gips
Format: 600x600mm
Udformning: Perforeret gipsplade med pålimede gipslister
Akustik: 0,80 – 0,90 i alfaværdi
Brand: A2, s1-d0
Bæredygtighed: 100 % genanvendelig. Hver plade består af 30 % genbrugt gips.

-kj

10/3 2021