Aktuelle nyheder - Vægge & lofter

Arkitektonisk vellyd i MalmøMalmö Live er netop kåret som årets byggeri i Sverige. (Foto: Schmidt Hammer Lassen Architects)

Arkitektonisk vellyd i Malmø

Koncert-, hotel- og konferencecenter Malmö Live, der er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects, er opført med 19.000 m2 akustikløsninger fra Rockfon, som optimerer lydmiljøet i den katedral-lignende foyer

Del artiklen på

Koncert-, hotel- og konferencecenteret Malmö Live, som er tegnet af danske Schmidt Hammer Lassen Architects, har netop vundet prisen for Årets Byggeri i Sverige 2016. Idéen bag projektet har været at skabe en åben og multifunktionel bygning, der både kan rumme koncerter, konferencer, hotel, restauranter, caféer m.v.

Bygningen, som omfatter i alt ca. 54.000 kvm, er således udformet til at være et centrum for uformelle sociale udvekslinger 24 timer i døgnet som en slags ’by i byen’. I den forbindelse er der ikke mindst arbejdet med akustikløsningerne i den store centrale lobby. Her har Rockfon bl.a. leveret de hvide akustikpaneler på væggene samt koksgrå akustiklofter bag metallofterne – i alt ca. 19.000 m2 akustikløsninger.

- På væggene fremstår akustikpanelerne som én glat og hvid flade, der er udspændt mellem betonsøjlerne. De står rigtigt godt til modullofterne og kassetterne i vinduespartierne, så hele lobbyen opleves som en ubrudt helhed uden synlige samlinger, hvor alle elementerne visuelt understøtter hinanden, forklarer senior partner Kristian Ahlmark fra Schmidt Hammer Lassen Architects.

Skræddersyede akustikoverflader
- Det er desuden lykkedes at opnå en akustik i lobbyen, så rummet kan bruges til mange forskellige formål på samme tid, uden at de generer hinanden. Samspillet mellem de akustiske flader, der dæmper, og betonelementerne, der spreder lyden, gør, at lobbyen kan fungere som en stor katedral med koncerter, café- og restaurantbesøg, konferencer, børn der leger osv. på samme tid. Det er på den måde blevet et ægte multifunktionelt rum, mener Kristian Ahlmark.

Akustikløsningerne bygger på fuldt ud genanvendelige stenuldslofter i højeste brandklasse (A1). I Malmö Live er der til lofterne i foyeren benyttet hvide Rockfon Sonar® samt koksgrå Rockfon Color-All®, der begge udmærker sig ved bl.a. at være formstabile ved luftfugtighedpå op til 100 pct. Derudover leverer de lydabsorption i klasse A. Foyerens vægge er desuden beklædt med vægpanelerne Rockfon VertiQ i specialmål, og ligesom loftsløsningerne leverer også panelerne lydabsorption i klasse A.

- Til et projekt som Malmö Live er det afgørende, at løsningerne sikrer fuld designfrihed for arkitekten takket være de mange forskellige modulstørrelser, kantdetaljer og muligheden for specialmål. Designet kan således tilpasses, så f.eks. samlingerne bliver helt skjult, og farverne matcher resten af interiøret perfekt, fortæller projektchef Jörgen Elofsson fra Rockfon.

-cmn

Læs mere om Vægge & lofter

17/3 2016
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger