left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Vægge & lofter

Danske loft- og vægløsninger vinder tysk designpris

Danske loft- og vægløsninger vinder tysk designpris

Troldtekts nye serie af designløsninger, der giver arkitekter mulighed for at kombinere god akustik med karakterfulde udtryk, har vundet Iconic Awards 2019

Del artiklen på

Troldtekt line, Troldtekt tiles, Troldtekt curves og seks andre nye designløsninger er skabt til at give størst mulig frihed i arkitekturen. De enkelte designløsninger kan varieres og skaleres, så arkitekter kan skabe deres helt egne mønstre og rytmer i designet, og det er faldet i juryens smag ved Iconic Awards 2019.

Her er Troldtekts designløsninger udpeget som vinder i kategorien 'Innovative Architecture'. Andrej Kupetz, der er adm. direktør og formand for juryen ved Iconic Awards, siger i sin begrundelse:

- Troldtekt har udviklet en æstetisk og funktionelt overbevisende løsning, hvis fordel ligger i kombinationen af individualisering og standardisering. Disse diametralt modsatte egenskaber giver arkitekter størst mulig fleksibilitet til en rimelig pris - og med 100 % naturlige materialer. I Troldtekt designløsninger forenes velfunderet materialeknowhow med innovativ styrke.

En effektiv adgangsbillet
Iconic Awards hylder visionær arkitektur og innovative, bæredygtige produkter. I 2015 vandt Troldtekt sin første Iconic Awards med den bølgeformede akustikplade, Troldtekt wave, der senere samme år også modtog en pris ved German Design Award.

To år senere i 2017 var det den kubeformede akustikplade Troldtekt rhombe, som modtog begge tyske designpriser. Og nu kan de nye Troldtekt designløsninger blive tredje Troldtekt akustikløsning, som udløser 'dobbelt hæder' for designløsningerne blev også for nylig nomineret til German Design Award 2020. Begge priser bliver uddelt af German Design Council.

- Jeg bliver meget stolt, hver gang det lykkes os at vinde en prestigefyldt designpris. At vi nu vinder Iconic Awards for en hel serie af designløsninger, gør absolut ikke glæden mindre. Vi har leget med vores kerneprodukt og brugt det samme simple materiale til at skabe en hel serie af løsninger, som kombinerer karakterfulde udtryk med sundt indeklima og god akustik. Vi er utrolig glade for, at juryen ved Iconic Awards kan se mulighederne i det, siger Peer Leth, der er adm. direktør i Troldtekt.

Han siger videre:

- Vi har et skærpet fokus på at nærme os de internationale arkitekter, og en designpris som Iconic Awards kan være en effektiv adgangsbillet til tegnestuer i vores nabolande. Derfor er vi ekstra glade for, at vi får sådan en hæder kort tid efter, at vi har lanceret de nye designløsninger.

Den tyske designpris bliver uddelt af German Design Council ved en ceremoni i München i oktober 2019.

-kj

Læs mere om Vægge & lofter

8/8 2019
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister