Aktuelle nyheder - Vægge & lofter

Frithængende akustiklofter med en kreativ kantMed udvidelsen af Solo-serien tilbyder Ecophon markedets mest alsidige program inden for frithængende lydabsorbenter. Ecophon Baffle Wave giver et helt nyt udtryk i rummet.

Frithængende akustiklofter med en kreativ kant

De frithængende loft- og vægsystemer i Solo-serien fra Ecophon giver helt nye muligheder for at arbejde med former, farver og lys

Del artiklen på

Med en serie nye, frithængende lydabsorbenter får arkitekter og bygherrer helt nye muligheder for at slippe kreativiteten løs og designe akustikløsninger med et unikt visuelt udtryk.

Blandt nyhederne, som alle indgår i Solo-serien, er baffler i et helt nyt look. Baffler er blevet mere og mere populære igennem de senere år. Traditionelt findes de kun med lige kant, men Ecophon kommer nu med baffler i zigzag- og bølgeformer, hvilket giver en fantastisk flot effekt i loftet.

Udover baffler til loftet udvides sortimentet også med baffler til væggene, hvor Ecophon hidtil kun har haft traditionelle vægpaneler i sortimentet, som er blevet monteret i mange byggerier.

Ligeledes har man i nogle byggerier skjult vægpanelerne bag trælameller, når dette materiale har været ønsket, men med Ecophons nye løsning kan man montere vægbafflerne foran på trælamelvægge eller andre typer materialer, hvilket giver mulighed for at arbejde med nye, spændende konturer og dybdeeffekter i ethvert rum.

Ny gigant ser dagens lys
Ud over de nævnte nyheder udvides Solo-serien også med rektangulære moduler med indbygget lys. Der er også blevet plads til en ny gigant i Solo-serien på intet mindre end 3000x1200 mm. På trods af størrelsen er pladen stadig let og enkel at montere.

Hvis de nye standardformer ikke opfylder designønskerne, giver Ecophon også mulighed for, at man kan skabe sit eget layout og få det produceret. Det er nu muligt at få produceret unikke designs helt ned til fire styk.

Alle absorbenter findes i et væld af farver, som også giver mange spændende designmuligheder. Hvis man f.eks. vælger Solo i en farve svarende til baggrundsfarven på vægge og lofter, opnår man et meget balanceret visuelt udtryk. Vælger man en kontrastfarve, vil absorbenterne træde tydeligt frem og kan bruges som deciderede designelementer.

- Sund fornuft behøver ikke at være kedelig. Vores ambition er at skabe sunde lydmiljøer - det er det vi er eksperter i - men vi ser også en klar opgave i at tilføre designelementer og kreativ kant til vores løsninger. Det visuelle udtryk spiller en enormt stor rolle i byggeriet i dag, både som branding af bygherrer og for brugerne af bygningen. Men succesoplevelsen forsvinder, hvis designet er ren indpakning. Design og indeklima, herunder lydmiljøet, skal gå hånd i hånd. Det er det felt, vi forfiner mere og mere, og her hvor Ecophon for alvor gør en forskel i markedet, siger business unitmManager Anders Lisberg Petersen.

Ecophon fører an i udviklingen af lydabsorberende produkter, som sænker lydniveauet og minimerer ekko mellem hårde overflader. Virksomheden samarbejder tæt med hele kæden i byggeprocessen og er kendt for sit målrettede arbejde for at integrere lyd og design.

-los


Læs mere om Vægge & lofter

2/10 2018
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister